Toto považujú za dôležité rodičia pri výchove v iných krajinách

Toto považujú za dôležité
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-01-04 00:30:09 |

Mať deti je úžasné. Prinášajú radosť do našich životov. Všetci sa snažíme vychovať ich čo najlepšie. V každej krajine však idú na to rodičia trochu inak.

Niekedy nás ale vedia poriadne potrápiť. Hnevajú sa, kričia, vzdorujú, odvrávajú. Raz za čas to robia všetky deti. Na niektoré zaberá zvýšený hlas, na iné treba ísť s kľudom. Každý rodič časom zistí, čo platí na jeho potomka. Viete, aké praktiky používajú rodičia  v iných krajinách? Možno vás inšpirujeme.

Taliansko: Neriešia

Neriešia. Keď talianske deti neposlúchajú, nechajú ich tak. Kričíš? Nech sa páči, môžeš kričať do vyčerpania. Nakoniec samy zistia, že takéto správanie im nepomôže dosiahnuť, čo chcú.

 

Polynézia: Staršie deti sú tí najlepší opatrovatelia

Akonáhle začne dieťa chodiť, strážia ho starší súrodenci, či ich kamaráti. Na jednej strane to mladšie deti učí sebestačnosti v rannom veku, staršie zase zodpovednosti.

 

Francúzsko: Hovoria s deťmi ako s dospelými

Žiadne bľabotanie, detinské slová. Francúzi hovoria na svojich potomkov normálnymi hlasmi a konverzujú s nimi ako s dospelými. Rodičia im takto prejavujú rešpekt a deti sú vyspelejšie a zrelšie.

 

India: Malé deti nesmú spať samé

Indickým rodičov je čudné, ak má malé dieťa vlastnú izbu, dokonca v nej samo spí. Sú zástancami toho, že malý človiečik potrebuje cítiť v svojej blízkosti rodiča. Sú presvedčení, že to buduje medzi nimi silné puto, preto spia so svojimi deťmi až do šiestich rokov.

 

Dánsko: Pobyt na čerstvom vzduchu je dôležitý pre zdravie

I napriek chladnému a nepriaznivému počasiu trávia dánske deti veľa času na čerstvom vzduchu. Ak malé bábätko zaspí v kočíku, neprenášajú ho do vyhriateho domu, nechajú ho vonku, kým sa samé nezobudí. Znie to šialene? Nemalo by, je to druhá najbezpečnejšia krajina na svete.

 

Japonsko: Vsádzajú na nezávislosť

Vďaka nízkej miere kriminality sa rodičia neboja nechať deti samy. Učia ich, aby boli samostatné, nezávislé, vedeli sa presadiť. Keď raz navštívite Japonsko a stretnete päťročné dieťa samo cestovať metrom či autobusom, alebo len tak sa prechádzať mestom, nebojte sa. Isto sa nestratilo, je to bežná vec.

 

Austrália: Nedáš si klobúk, nebudeš sa hrať

Zodpovední austrálski rodičia dohliadajú, aby ich dieťa vždy malo na hlave klobúk, alebo šiltovku ako ochranu pred slnkom. Pokrývky hlavy sú dokonca prísnou súčasťou austrálskej školskej uniformy, ak ho dieťa nemá, nemôžete sa ísť hrať von so svojimi kamarátmi.

 

Kórea: Žiadne pamlsky a snacky

Zatiaľ čo americké mamičky majú pre svojich potomkov vždy pripravené nejaké snacky a pamlsky, kórejské deti to nepoznajú. Žiadne detské menu, jedia to isté, čo rodičia. Nezvyknú pri jedle vymýšľať.

 

Anglicko: Učia deti skromnosti

Premotivované mamičky, ktoré svoje okolie, facebook zahlcujú informáciami, koľko slov vie ich 1,5 ročné dieťa sú postrachom pre britských rodičov. Tí učia svojich potomkov skromnosti a tomu, že chvastúň nikdy neuspeje.

 

Argentína: Večierka pre deti neplatí

Aj vy doma neustále riešite, že deti o ôsmej večer ešte neležia v posteliach? Deti v Argentíne pojem večierka nepoznajú. Chodia na akcie so svojimi rodičmi a vracajú sa domov v neskorých hodinách, ráno potom dospávajú. A predstavte si, že sú úplne v poriadku.

 

Prečítajte si tiež:

Týchto 6 vecí pre deti radšej nerobte: Zmena vás prekvapí

Dodržiavajte týchto 10 prikázaní a vychováte šťastné dieťa

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia