Urobte si prázdninový výlet do nádherného Schloss Hofu

Urobte si prázdninový výlet
Ilustračné foto
Zdroj: foto: wikimedia commons.com
2016-08-03 13:30:05 |

Rakúsky zámok Schoss Hof neďaleko Bratislavy sľubuje v auguste veľkú prázdninovú zábavu aj pre slovenské deti. Výlet sa určite oplatí.

„Bude to mesiac plný aktivít, bohatá ponuka prázdninového vyžitia. Kreatívny umelecký i kultúrny program pre deti a k tomu bezkonkurenčné exteriérové aktivity v areáli zámku poskytnú rozsiahle barokové záhrady. Zámocký statok so svetom aj vzácnych zvierat a dva nové Zážitkové okruhy sa postarajú o dobrú zábavu na čerstvom vzduchu, kde možno preskúmať život služobníctva pomocou hravých stanovíšť," priblížila zámocká sprievodkyňa Barbora Hromjáková z Bratislavy.

Z bezprostrednej blízkosti možno obdivovať biele oslíky, pohladiť a kŕmiť najmladšie prírastky z rodiny kozičiek a ovečiek. Po spoznávaní rozsiahlych zámockých exteriérov možno pobudnúť v relaxačnej zóne, ktorá vďaka jemnému piesku, osviežujúcim vodným atrakciám, pohodlným ležadlám a romantickým hojdacím sieťam navodí pocit letnej dovolenky.

V Detskom a rodinnom svete v obnovenej historickej budove Bäckenhof sú denne na programe tematické workshopy. Ich účastníci sa zahrajú na pekárov a z vláčneho cesta pripravia chrumkavé pečivo. Tých, ktorí sa radi hrajú s hlinou a semienkami, poteší sadenie do vlastnoručne zhotovených črepníkov. Pri výrobe papiera, figúrok z liateho cínu, tlače na látku a iných pokusov sa zahrajú na malých remeselníkov. Tvorba parochní a vejárov ich zavedie do obdobia Márie Terézie. Otvorené budú i dvere do detského barokového divadla, kde si na sebe vyskúšajú módne časti z barokového obdobia. V rámci workshopu Akadémia umenia pre deti sa možno priučiť s maliarmi rôznym výtvarným technikám.

Počas víkendov ožije detské divadlo rozprávkovými hrdinami v predstaveniach Popoluška, Medvedík Bernie, Zámocké strašidlá a iných. Poteší aj bábkové divadlo Lopta Hopta v slovenskom jazyku. Vivaldiho Štyri ročné obdobia bude koncert so zvukmi prírody, nevšedný bude aj program Mozart: Malá nočná hudba a Zázračná flauta. Tiež Žabiak Filip a tajomstvo vody aj iné literárne čítania spojené s hudbou alebo čarovaná zábava s kúzelníkom.

"Všetky podujatia, ktoré Veľká prázdninová zábava ponúka, možno absolvovať so zberným pasom. Na záver leta bude žrebovanie o skvelé ceny," dodala Barbora Hromjáková.

Mohlo by vás tiež zaujať:

10 zábavných aktivít pre vaše deti na toto leto

Dvanásť dôvodov, prečo s deťmi cestovať

Fotogaléria


Foto: wikimedia commons.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia