10 zábavných aktivít pre vaše deti na toto leto

10 zábavných aktivít pre
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2020-07-04 00:30:00 |

Hľadáte nápady, čo môžete robiť s ratolesťami počas lenivých prázdninových dní? Niekedy sú tie najjednoduchšie veci tými najzábavnejšími!

Uvoľnite sa, vráťte sa do detských čias a vybláznite a s deťmi aj vy. Na prázdniny s rodičmi, ktorí si utrhnú trochu viac času ako cez rok, budú deti spomínať s láskou a úsmevom ešte aj v dospelosti. Určite aj vám sa vynoria ešte dnes chvíľky, ktoré ste kedysi s vašimi strávili na stanovačke, na výletoch po hradoch či niekde na pláži pri mori.

Hojdajte sa spolu v hojdacej sieti



Toto deti nikdy neodmietnu. Vyvaľte sa spolu do siete, pritúľte sa k sebe a urobte si spoločné popoludnie. Hojdacia sieť nie je veľkou investíciou a ak máte záhradu, kde ju máte ako upevniť, musíte si ju zadovážiť! Ak bývate v činžiaku, určite nájdete park, kde hojdacie siete majú. Pozerajte spolu s dieťaťom obrázky v oblakoch, čítajte si alebo si len tak poriadne „pokecajte“.

 

Pracujte spolu v záhrade

Aj batoľatá vám s radosťou budú pomáhať pri pletí buriny či polievaní zeleniny alebo kvietkov. Zaobstarajte ratolesti malú motyčku či hrabličky a dovoľte jej realizovať sa. Práca so zemou patrí k relaxačným aktivitám nielen pre dospelých, ale i pre deti.

 

Urobte si prezliekaciu párty

Nájdite smiešne staré klobúky, veľké slnečné okuliare, staré peňaženky a iné doplnky a hor sa na letnú prezliekaciu párty. Uvidíte, ako sa nasmejete. Ak máte možnosť, spojte ju s piknikom, ale zábavu si pri nej užijete aj doma počas chladnejších dní, keď nemáte práve náladu chodiť po vonku.

 

Vydajte sa na nočné dobrodružstvo

Toto deti určite nemajú každý deň. Zbaľte do ruksakov nejaké jedlo, pitie, pribaľte baterku a vyberte sa po zotmení na dobrodružnú výpravu. Netreba chodiť ďaleko, deti sa potešia aj výletu neďaleko od domu. Sledujte svetlušky, počúvajte nočné zvuky, pozerajte na hviezdy.


Dovoľte deťom umyť auto

To je ozajstné dobrodružstvo! Dajte dieťaťu do menšieho vedierka vodu, do ruky špongiu alebo záhradnú hadicu a užite si spoločnú zábavu pri umývaní auta.


Spoznávajte prírodu a lovte motýle

Sieťku na motýle kúpite snáď v každom hračkárstve. A lúka s motýľmi je určite aj v meste, nemusíte pre to cestovať na vidiek. Uvidíte tú radosť  očiach ratolesti, keď nejakého chytí. Poobdivujte ho, naštudujte si niečo o motýľoch, aby ste mohli o tom „vašom“ niečo zaujímavé povedať a pustite ho na slobodu. Alebo sa vyberte hľadať jašteričky, žaby alebo ježkov. Nájdite mravenisko a sledujte usilovných mravčekov, ako pracujú alebo ako putujú na bojovú výpravu. Hmyz, to je niečo, čo deti fascinuje! Aj pozorovanie kvetín má svoje čaro.

 

Zmeňte sa na chemikov a zahviezdite pred deťmi

Počuli ste už o faraónových hadoch? To musíte vyskúšať. Pomôcky, ktorú budete pri tomto zábavnom pokuse potrebovať, ľahko zoženiete. Výsledok stojí za to! Pripájame postup z YouTube, aby ste pred deťmi zahviezdili. Tých pár minút, ktoré vám zaberie naštudovanie postupu, určite stojí za to. Vyskúšali sme, je to vážne paráda!

 

Kreslite kriedami na chodník

Ktoré dieťa by nemalo chuť počmárať chodník? Je to vážne veľká zábava. Ešte lepšie to bude, ak kúpite tzv. „svietiace“ kriedy, pokreslíte chodník pod vašim oknom a večer pred spaním si pozriete vaše vysvietené výtvory.


Urobte si koncert s netypickými hudobnými nástrojmi

No dobre, toto je trochu nervydrásajúca zábava pre rodičov, ale deti budú nadšené. Hrať na hrebeň alebo bubnovať starými pokrievkami, prípadne pískať na tráve či búchať vareškami o hrniec, to je to ravé orechové! Taký večerný koncert cez prázdniny vážne stojí za to. Aj nervózni susedia, ktorí vás prídu po   minútach intenzívneho koncertovania zrušiť :))

 

Tancujte v daždi

Ani cez prázdniny nesvieti každý deň slnko a niektoré dni sú upršané. Nedajte sa znechutiť, obujte si gumáky a bežte si zatancovať do kaluží. A keď si po letnej búrke dáte na seba ku gumákom iba plavky, bude to dokonalá prázdninová zábava.

Prečítajte si tiež:

Tip na leto: Veselá matematika na dvore

Hurá s deťmi pod stan: Musíte to vyskúšať

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com, kik-textilien.sk
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia