Sexi princ Carl Philip má syna Alexandra

Sexi princ Carl Philip
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2016-04-21 14:38:39 |

Švédsky kráľovský dvor dnes oznámil, že prvorodený syn princa Carla Philipa a princeznej Sofie dostal meno Alexander.

Celé meno princa znie Alexander Erik Hubertus Bertil, spresnila agentúra AP, ktorá informáciu priniesla. Alexander bude aj nositeľom titulu vojvoda zo Södermanlandu, čo je provincia južne od Štokholmu.

Chlapček sa narodil v utorok 19. apríla v štokholmskej nemocnici. Je piatym vnúčaťom švédskeho kráľa Karola XVI. Gustáva a kráľovnej Silvie a piatym v nástupníckej línii. Na oficiálnych kráľovských stránkach pribudla zatiaľ iba fotka princiatka zababušeného vo vajíčku, ktoré držia šťastní novopečení rodičia. Možno očakávať, že o pár dní predstavia Alexandra v plnej kráse.

(Urodzená rodinka takto zapózovala pri odchode z pôrodnice.)

Mamička aj bábätko sú v poriadku a rodinka už opustila nemocnicu. Teraz si užívajú spoločné chvíle v Drottningholmskom paláci, nazývanom aj Versailles severu, nachádzajúcom sa na predmestí Štokholmu.

(Na tomto malebnom mieste bude princ Alexander vyrastať.)

Prečítajte si: Poznávanie znamenie princa Nicolasa: Nádherné modré oči

Carl Philip (36) sa oženil s 31-ročnou bývalou modelkou Sofiou Hellqvistovou minulý rok v júni. Hellqvistová sobášom s princom získala šľachtický titul princezná, vojvodkyňa z Värmlandu.

(Sofii to aj s bruškom veľmi pristalo.)

Carl Philip je aktuálne štvrtým v následníckej línii na švédsky kráľovský trón po svojej staršej sestre korunnej princeznej Victorii, svojej neteri princeznej Estelle a svojom synovcovi princovi Oscarovi. Ten oslávi onedlho tri mesiace. Na svet prišiel rovnako ako párdňový bratranec Alexander tiež v utorok, len to bolo 1. februára. Estelle a Oscar sú deťmi Victorie.

Fotogaléria


Foto: The Royal Court Sweden
Zdroj: TASR, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia