Princ George pózuje vedľa svojej gan-gan

Princ George pózuje vedľa
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Ranaldo MacKechnie, Royal mail
2016-04-20 13:30:34 |

Ona je kráľovnou... a on jej rozkošným huncútom. Princ George sa stal súčasťou pamätnej známky vydanej pri príležitosti 90-tych narodenín jeho prababky Alžbety.

George na známke, ktorú vydala kráľovská pošta, stojí hrdo vedľa svojej gan-gan, ako kráľovnú Alžbetu prezýva. Súčasťou magického rodinného portrétu je aj ocko William a dedko Charles. George na svojej prvej známke pózuje na hromade penových blokov a sladko drží za ruku Williama. Z druhej strany má za sebou prababku Alžbetu II., ktorej tvár sa objavila na viac známkach ako tvár kohokoľvek iného a pri nej sedí Charles. Známka sa stane súčasťou histórie a bude pripomínať týždeň osláv spojených s 90-tymi narodeninami kráľovnej, ktoré má 21. apríla.

Autorom snímky, ktorá vznikla pred niekoľkými mesiacmi, je fotograf Ranaldo MacKechnie (55). Rodinu fotil v Bielom salóne Buckinghamského paláca. Princa Georga opísal ako „úžasne uvoľneného“, plného radosti a energie. „Skvelé je už len to, že som mohol fotiť portrét na známku, nieto ešte štyri generácie kráľovskej rodiny. Keď som bol o to požiadaný, bol som vo vytržení, ale musel som to držať v tajnosti 18 mesiacov,“ uviedol MacKechnie pre dailymail.co.uk.

„Bolo to úžasne relaxačné a veselé posedenie. Všetci boli pokojní a správali sa ako každá iná rodina. Konverzovali a vtipkovali. Bolo to oveľa uvoľnenejšie, ako keď som sa snažil urobiť portrét mojej rodiny,“ smeje sa fotograf. George sa podľa neho správal úplne perfektne, fascinovalo ho svetlo a o všetko sa zaujímal. „Bol vo vrcholnej forme,“ skonštatoval. Ako prezradil, vo chvíli, keď si členovia kráľovskej rodiny sadli, pokazil sa mu fotoaparát, no na


Prečítajte si: Vojvodkyňa Kate prezradila tajomstvo svojej štíhlosti


I keď na prvý pohľad sa zdá, že vytvorenie snímky muselo byť jednoduché, podľa fotografa to zahŕňalo množstvo logistických problémov. V prvom rade bolo potrebné nájsť vhodný termín pre všetkých zúčastnených – dospelí sa museli prispôsobiť režimu dňa najmladšieho Georga, ktorý napríklad ešte popoludní spáva. Tiež nebolo jednoduché nájsť najvhodnejšiu miestnosť. Pôvodne to mal byť žltý salón, no ukázalo sa, že v bielom portrét vynikne lepšie. Za najkomplikovanejšiu časť označil MacKechnie zabezpečiť to, aby všetci boli zhruba v rovnakej výške a rozmiestnení rovnomerne od seba. To bolo dôležité preto, aby boli dobré farby a aby sa ku každej tvári dal vyryť vlastný dierkovaný obrys. Jednotlivé portréty možno používať ako samostatné známky, no kúpiť ich možno iba ako celok.

Všetci členovia rodiny sú oblečení v rôznych odtieňoch modrej. Princ George má na sebe rovnakú košeľu s námorníckym motívom a menčestrové nohavice, v ktorých pózoval aj vlani v júni na prvej spoločnej oficiálnej fotke so sestričkou Charlotte. Kráľovná si pripla na šaty obľúbenú brošňu, ktorú zdedila od kráľovnej matky.


Nenechajte si ujsť: Princ Charles ako rozkošné batoľa


Ak sa nad tým zamyslíme, známka je naozaj výnimočná. Keď sa princ George dožije takého krásneho veku ako jeho prababička, bude to v roku 2103. A mnohí si vtedy určite pripomenú túto snímku štyroch panovníkov. I keď známky pri príležitosti narodenín členov kráľovskej rodiny vznikajú pravidelne, len máloktorá je pútavá ako táto. Čiastočne je to aj preto, lebo doteraz ešte ani jeden britský monarcha neoslavoval 90-te narodeniny.

Fotogaléria


Foto: Ranaldo MacKechnie, Royal mail
Zdroj: dailymail.co.uk, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia