INŠPIRUJTE SA: Vtipné, dobré aj bláznivé nápady pre rodičov

INŠPIRUJTE SA: Vtipné, dobré
Ilustračné foto
2016-02-02 00:30:54 |

Od overených spôsobov čistenia škvŕn na oblečení až po výrobu označovača dĺžky toaletného papiera – aj takéto nápady nájdete na internete. Ponúkame ich pár pre inšpiráciu.

Máte doma kreatívneho potomka a potrebujete, aby sa na nejaký čas zabavil bez toho, že budú pokreslené všetky steny a nábytky? Tak vsaďte na tento jednoduchý, ale vážne šikovný nápad – nájdite velikánsku kartónovú škatuľu a posaďte dieťa aj s farbičkami do nej.

 

Aj u vás sú samolepky poprilepované nielen na každej skrini v detskej izby, ale aj na kuchynskej linke, parketách či vchodových dverách? Buď nejdú odlepiť vôbec alebo po ich odlepení zostávajú nepekné zvyšky lepidla, ktoré sa odstraňujú veľmi prácne. Pomôžte si fénom a špachtľou – najskôr samolepku nahrejte fénom zapnutým na najvyššiu teplotu a keď je lepidlo pod samolepkou poriadne rozohriate, podoberte ju špachtľou. Ak predsa len zostanú nejaké zvyšky, odstránite ich eukalyptovým olejom.


Zopár trikov, ktoré vám zjednodušia život


Ste už chorá z toho, že dieťa po každom použití toalety  spotrebuje takmer celú rolku papiera? Vyrobte takýto označovač, ktorý jasne určí, koľko papiera je možné vytiahnuť.

 

Ide vás pri pohľade na počmárané a zašpinené steny šľak trafiť? Na svojich malých umelcov, ktorým sa dostali do ruky voskovky alebo iné farbičky sa nehnevajte. Zoberte klasickú zubnú pastu, vytlačte z nej na hubku alebo handričku a vyutierajte tým počmárané či inak špinavé miesto na stene. Nakoniec ho môžete dočistiť vodou so saponátom.


Spôsob, ktorý utíši každé plačúce bábätko


Keď sa budete chystať k vode a neviete, čo s vecami, tento nápad vyskúšajte. Zaobstarajte si nejakú nie práve vzhľadnú šatku alebo látkovú plienku, zabaľte do nej veci, zaviažte a pováľajte po hline. Kto by sa už len ulakomil na takýto nevzhľadný balík?

 

Skončila žuvačka na oblečení, na sedačke alebo na koberci? Nestrácajte nervy! Stačí kocka ľadu, ktorú vložíte do mikroténového vrecka. To položte na miesto, kde je žuvačka. O chvíľu stvrdne a vy ju ľahko vyberiete.


Triky, ako deti naučiť po sebe upratovať


Smoothie či iné zdravé nápoje nepatria k obľúbeným nápojom vašej ratolesti? Vyskúšajte trik s farebnou cukrárenskou posýpkou. Ako sa hovorí, v prvom momente jeme očami a tak je možné, že vďaka minimu posýpky si dieťa obľúbi aj predtým nenávidené nápoje alebo dokonca i jedlá.


Máte malého neposedníka a neviete si s ním poradiť? Nalepte na auto štítok a vysvetlite mu, že ho musí držať, kým nebudete pripravení odísť. Na väčšinu detí to zapôsobí a naozaj sú ochotné aj niekoľko minút štítok poctivo držať a behať okolo auta im ani nenapadne.

 

Popísané oblečenie od pera? Mohla by pomôcť pena na holenie alebo lak na vlasy. Nastriekajte na inkriminované miesto, pár minút počkajte a zotrite. Ak nezabralo, zostáva vám k dispozícii roztok vody a peroxidu v pomere 6:1. Vylejte roztok na popísané miesto, nechajte chvíľu pôsobiť a potom operte v práčke.


Päť rád, ako urobiť pekné rodinné fotky


 

Škvrny od trávy odstránite aj vďaka alkoholu. Ako? Najprv fľaky potrite alkoholom (napríklad vodkou), po chvíli preperte v rukách a nakoniec vložte do práčky. Pomôže aj ocot, citrónová šťava alebo čokoľvek iné kyslé. Pri farebných textíliách to však neaplikujte, lebo odíde nielen trávový fľak, ale aj farba látky. V tomto prípade vyskúšajte radšej namočiť oblečenie na noc do mlieka a na druhý deň klasicky operte.

 

Mnohé fľaky – napríklad od čokolády, kečupu či horčice idú pekne odstrániť pomocou sódy bikarbóny. Ak sa vám ich pomocou nej predsa len nepodarí zbaviť, vyskúšajte glycerín. Mali by ste ho dostať v lekárni.

 

Fotogaléria


Foto: facebook.com
Zdroj: dailymail.co.uk, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia