Hračky patria k najproblematickejším vianočným darčekom

Hračky patria k najproblematickejším
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2015-11-09 00:30:06 |

Hračky, tablety a dámske oblečenie – tieto veci sa môžu javiť ako perfektné vianočné darčeky. No práve tieto patria k tým, ktoré po Vianociach najčastejšie reklamujeme.

Za oknami máme priam ukážkovú jeseň a mnohí sú na slovo Vianoce priam alergickí, no na premýšľanie o darčekoch určite skoro nie je. Práve tie narýchlo kúpené musíme často neskôr reklamovať a sú s nimi patálie.

Medzi položkami, na ktoré sa najčastejšie sťažujeme, sú okrem hračiek, tabletov a dámskeho oblečenia aj videohry a herné konzoly. V top zozname najproblematickejších darčekov, s ktorými sa po Vianociach ľudia obracajú na predajcov so žiadosťou o výmenu alebo vrátenie peňazí, sú aj televízory a šperky.

V období Vianoc prijímajú vo všeobecnosti obchodníci viac žiadostí, sťažností a reklamácií, lebo často nakupujeme v „predvianočnom ošiali“, no spomínané produkty ich majú na svedomí viac než akýkoľvek iný sezónny tovar. Najčastejšie reklamujeme pokazené predmety, ako sú napríklad nefunkčné, resp. poškodené hračky, neúplné balenia, chyby na výrobkoch, ale sťažujeme sa aj na zavádzajúce tvrdenia pri tovaroch.

Veľmi často žiadajú zákazníci o výmenu tovaru, lebo „netrafili“ správnu veľkosť“ alebo zistili, že rovnakú vec už obdarovaný má, prípadne ju dostal aj od niekoho ďalšieho z rodiny.  


Hrať sa na kovbojov a štekliť sa: Toto chcú deti na Vianoce


Obchodníci radia, aby ste pre nákupom vianočných darčekov porozmýšľali a nekomplikovali si zbytočne život. Pred kúpou hračiek sa oplatí pozrieť aj webstránku Slovenskej obchodnej inšpekcie (soi.sk), ktorá pravidelne zverejňuje výsledky kontrol a na nevhodné hračky upozorňuje.  Zohľadnite vždy vek a záľuby dieťaťa, rovnako aj bezpečnosť hračiek.

 

Prečítajte si tiež:

Dievčatá by sa mali hrať s Legom, nie s bábikami

Najlepšie darčeky pre trojročných

Vyberáme darček pre dvojročné batoľa

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia