Sedem vecí, ktoré sú OK, keď ste doma, no nie v reálnom svete

Sedem vecí, ktoré sú
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-04-14 13:01:14 |

Po tom, ako ste sa stali mamou a trávite s deťmi mnoho hodín, identifikujete sa s ich návykmi a správaním. Ostatní ich však nemusia chápať.

V medziach domova je v poriadku, keď sa prispôsobíte deťom a ich svetu, no v momente, keď zatvoríte za sebou vchodové dvere smerom von, zabudnite na všetko a zmeňte sa opäť na dospelú ženu. Čo také sa napríklad v reálnom svete nehodí robiť, aj keď doma to považujete za úplne bežnú činnosť?

Upozornenie: Maminy, ktoré sa na seba nedokážu pozerať s nadhľadom a vtipom, by sa radšej do čítania púšťať nemali....

1. Je neprijateľné začať si na verejnosti rozopínať a spúšťať nohavice dopredu rovnako, ako keď si potrebujete odskočiť na toaletu doma. Okrem toho je žiaduce zatvoriť za sebou dvere, keď potrebujete použiť verejnú kabínku.

 

2. Keď sa vyberiete na obed alebo večeru s dospelými priateľmi, nekrčte sa pod stolom alebo neodbiehajte od spoločnosti len preto, aby sa mohli potajomky najesť. To je pre vás dobrá správa, pretože ak si chcete vychutnať cereálnu tyčinku alebo, nedajbože, riadny kus čokolády doma pri deťoch, jedinou možnosťou ako to zjesť, je otočiť sa chrbtom a prihrbiť sa niekde v rohu kuchyne.

 

3. Upozorňujúc na dodržiavanie prvých dvoch bodov pridávame ďalšiu činnosť, ktorá nepatrí práve k tým najvhodnejším v spoločnosti. V rámci socializácie v občianskej spoločnosti by ste si nemali po obede alebo večeri v reštaurácii či na večeri rozopínať nohavice, nech sa akokoľvek dobre najete.

4. Nie je dobrý nápad upozorňovať každého dospelého, keď pri rozhovore s vami bezmyšlienkovite zabudne použiť jedno z „čarovných“ slovíčok – prosím a ďakujem.  Aj keď patria k elementárnym základom slušnosti, my dospelí sa niekedy jednoducho bavíme bez nich.

 

5. Zabudnite na používanie zdrobnenín pri diskusii s dospelými. Vašich známych to zvyčajne  privádza do šialenstva, aj keď vám to nepovedia. Ak sú na to zvyknutí a pri slovách typu časík, zlatík, minútočka a podobne im nevstávajú vlasy dupkom, určite ich vynechajte v rozhovoroch s inými dospelými.

6. Keď ste v aute s ľuďmi, ktorí nie sú vašimi deťmi, mali by ste sa zdržať hlasného spevu a rozhovorom „na nečisto“ s reportérmi vo verejnoprávnom rozhlase. O tom, že pospevovanie nie je vhodné ani vo verejnej doprave, snáď netreba hovoriť.

 

7. Keď ste doma, je úplne v poriadku váľať sa s deťmi alebo ľahnúť si len tak na zem, zavrieť na pár minút oči a rozmýšľať nad tým, aký vie byť život ohromujúci. Ak nie ste doma, váľať sa či ľahnúť si niekde na zem a snívať pri tom patrí k nevhodnému správaniu.

Aj keď, možno práve vďaka takýmto mamám by bol svet omnoho krajší a veselší...

 

Prečítajte si tiež:

Aké poznámky štvú mama v domácnosti

Prečo to mamy majú ťažšie ako otcovia?

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia