Deti budú mať prvý rozprávkový kanál v slovenčine

Deti budú mať prvý
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-10-10 00:01:20 |

K obľúbeným staniciam s rozprávkami, ktoré majú deti v súčasnosti k dispozícii, by mala v najbližších mesiacoch pribudnúť ďalšia. Bude ňou RIK, ktorú zaradí do svojho portfólia JOJ Group.

Kompetentní sú zatiaľ na informácie o novom detskom kanáli skúpi, no isté je, že rozprávky na ňom si ratolesti ako na prvom pozrú v slovenčine. V súčasnosti totiž majú k dispozícii iba stanice v českom a anglickom jazyku - Disney Channel, Jim Jam, Nickelodeon, Minimax a Megamax. Cieľovou skupinou novej stanice budú podľa hovorkyne JOJ Group Lucie Kulihovej deti vo veku do 4 do 12 rokov.

Pripravovaný kanál, ktorý by mohol začať vysielať už koncom tohto alebo začiatkom budúceho roka, vychádza z licencie nemeckej stanice RIC. Tá vysiela od roku 2012 a jej maskotom je modrý havran. Od iných rozprávkových staníc sa odlišuje tým, že pri programoch v starom rozmere 4:3 má po stranách červenú oponu.  Cez deň sa zameriava na divákov od 3 do 13 rokov  a večer na celú rodinu. Obsah tvorí najmä európska produkcia bez násilia. V nočných hodinách vysiela teleshopping.

O tom, na aký program sa môžu deti tešiť a akú bude mať nová stanica štruktúru, je podľa Kulihovej ešte predčasné hovoriť. Ako sa píše na broadbandtvnews.com, kanál bude financovaný z poplatkov od prevádzkovateľov, diváci si ho nebudú platiť priamo ako napríklad HBO. Mal by byť súčasťou detských balíkov.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia