Na Facebooku už možno zverejňovať „dojčiace“ fotky

Na Facebooku už možno
Ilustračné foto
Zdroj: wikimedia commons.com
2014-06-15 00:01:21 |

Zdá sa, že kampaň žien z celého sveta s názvom Free The Nipple mala svoj zmysel. Na Facebooku povolili zverejňovanie fotiek dojčiacich žien.

Donedávna patrili snímky mám, ktoré dojčili svoje bábätká, na Facebooku k zakázaným. Odhalené bradavky patrili v rámci pravidiel k pornografickým fotkám. Hovorca sociálnej siete však potvrdil, že  zmenili pravidlá a rozhodli sa klásť väčší dôraz na kontext konkrétnych fotiek. Kým nahé snímky, najmä obnažené genitálie mužov i žien, nie je ani naďalej možné zverejňovať, prsia dojčiacich žien už nie sú problémom. „Zhodli sme sa, že dojčenie je prirodzené a krásne a považujeme za dôležité, aby sa matky mohli podeliť so svojimi skúsenosťami s ostatnými na Facebooku. Prevažná väčšina takýchto fotiek je v súlade s našimi zásadami,“ znie stanovisko prevádzkovateľov Facebooku.

Keď vás zablokujú, žiadajte nápravu

Facebook trvá na tom, že fotografie dojčiacich matiek ako také neboli nikdy zakázané, spoločnosť blokovala iba snímky obnažených bradaviek. Svoju politiku obhajoval tým, že nemôže dovoliť nahotu na svojich stránkach, ktoré bežne používajú aj deti. Po novom, zdá sa, už k mamičkám prevádzkovatelia takí prísni nebudú. Zároveň však upozorňujú, že pri miliarde snímok denne zdieľaných na Facebooku nie sú vylúčené omyly ľudí z cenzúrneho oddelenia a niektoré snímky dojčiacich žien môžu byť aj napriek zmene politiky zablokované.

Napríklad v roku 2012 sa spoločnosť stala terčom posmechu po tom, keď zablokovala na stránke „The New Yorker Cartoons“ čierno-bielu karikatúru s vyobrazením nahých Adama a Evy. Po upozornení stránku rýchlo obnovili. „Je veľmi ťažké, aby sa správne vyhodnotila každá jedna fotografia, ktorú niekto nahlási, či zobrazenú nahotu môže alebo nemôže zobrazovať,“ povedal v piatok hovorca siete. V tejto chvíli však prívrženci nahých bradaviek slávia víťazstvo.


Foto: wikimedia commons
Zdroj: ibtimes.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia