Pripravte ockovi v nedeľu špeciálny deň

Pripravte ockovi v nedeľu
Ilustračné foto
Zdroj: photl.com
2014-06-14 00:01:29 |

Máte už vymyslené prekvapenie na Deň otcov? Väčšina netúži po darčekoch, úplne najviac ich poteší, ak strávia s rodinou nádherný deň. Čo môžete pre to urobiť?

1. Pripravte spolu s deťmi oteckovi raňajky do postele. Teda, ak to nerobíte úplne bežne každú nedeľu...

2. Zakážte si výčitky a naháňanie polovičky do akejkoľvek činnosti. Úprimne, ktorého to nepoteší? Každý ocino ocení, ak si bude môcť užiť svoj deň bez termínov, problémov, domácich prác a nikam sa nebude musieť ponáhľať. Nechajte ho oddýchnuť si, aby si svoj sviatok užil. Ak vám práve prebleslo hlavou, že ten váš aj tak väčšinou oddychujte, aspoň túto nedeľu na sarkazmus zabudnite...

3. Prežite deň spoločne. Tešiť sa zo vzájomnej prítomnosti ako rodiny v relatívnej harmónii sa na prvý pohľad zdá jednoduché. V skutočnosti však mnohí z nás aj víkendové dni prežívajú rýchlo a snažia sa počas nich dohoniť, čo cez týždeň nestihli. Odložte nákupy, nedokončené projekty zamknite do zásuvky a buďte len tak spolu. Ak máte všetci radi prírodu, využite pekný čas a urobte si spoločný piknik, choďte na prechádzku, rozprávajte sa a bežné starosti hoďte za hlavu.

4. Urobte pre svoju mužskú polovičku niečo romantické. Deň otcov je aj oslavou muža ako partnera, priateľa a milenca. Vyznajte mu lásku, oblečte sa pekne len pre neho alebo ho zoberte na masáž. Ukradnite si počas dňa zopár chvíľ len pre seba.

5. Zamerajte sa na neho. Namiesto plánovania ako by mala rodina Deň otcov prežiť, nechajte otecka, aby sám rozhodol ako ho chce tráviť. Ak je športový fanúšik, sprevádzajte ho na športové podujatie. Má vášeň pre poľovníctvo? Aj keď vás to práve nefascinuje, urobte mu radosť a choďte s ním. Ak chce pár hodín iba sám pre seba, doprajte mu ich bez výčitiek.

6. Pochváľte ho. Muži si na ocenenie potrpia. Povedzte mu, ako veľmi ho potrebujete a čo pre vás a rodinu znamená. Môžete mu to aj napísať alebo urobiť s deťmi video, ktoré mu pustíte. Vôbec nemusíte míňať veľa peňazí na drahé dary a veľkú hostinu, vďačnosť a láska sú najväčšími darmi, ktoré mu môžete dať.

 

Niečo pre akčných ocinov

Deň otcov je tiež jedinečnou príležitosťou pre oteckov a deti, aby si ho užili inak ako bežné dni, dozvedeli sa o sebe viac a zabavili sa. Ocko môže prekvapiť svoju rodinu a namiesto čakania, čo pre neho najbližší pripravia, sa môže aj sám zapojiť. Skúste niektorý z týchto tipov:

1. Vymeňte si na jeden deň roly – nechajte ratolesti byť v úlohe otca a vy sa staňte ich dieťaťom.

2. Rozprávajte deťom príbehy, ale nie z knihy. Skúste vlastné alebo ich zabavte pár historkami z vášho detstva – najmä takými, keď ste sa dostali do problémov.

3. Urobte spoločne niečo špeciálne – zoberte ich napríklad do útulku, na výlet loďou, na piknik ...

4. Celý deň si nafilmujte. Ak nemáte kameru, robte si fotky alebo aspoň vytiahnite staré albumy a pozerajte si ich.

5. Predstierajte, že kravata, ktorú vám deti dali, sa vám nesmierne páči a noste ju celý deň. Samozrejme, týka sa to každého darčeka – tým, že ho budete mať pri sebe alebo ho položíte na významné miesto, ukážete, ako si ho vážite.

6. Zoberte ratolesti na koncert alebo na film do kina, ktorý si vyberú.

7. Počúvajte. Obrňte sa trpezlivosťou a dajte deťom najavo, že ste k dispozícii a pripravený počúvať ich, nech hovoria na akúkoľvek tému.

8. Navštívte alebo zatelefonujte svojmu otcovi a poprajte mu spoločne s deťmi šťastný Deň otcov. Ak už nie je medzi živými, priblížte ho deťom prostredníctvom fotiek a historiek.

9. Napíšte alebo nakreslite deťom kartičky s poďakovaním. Nie za darčeky, ale len tak. Koniec koncov, bez nich by ste neboli otcom.

10. Odkryte im nejaké svoje tajomstvo – napríklad aké miesto vo svete túžite navštíviť a rozprávajte sa o ňom alebo sa bavte o ich súčasných detských snoch, ku ktorým pridáte sny z vašej mladosti. Možno sa vám spoločne podarí niektorý splniť.

11. Najlepšie zo všetkého je nerobiť vôbec nič. Strávte nenaplánovaný lenivý deň, počas ktorého si bude každý robiť to, na čo má chuť. Ignorujte telefóny, maily, neriešte účty či prácu, len si jednoducho svoj Deň užívajte.

 

 Aj keď Deň otcov je sviatkom tatinov, jeho zmyslom je ukázať aj to, aké dôležité sú pre nich deti, bez ktorých by v tejto úžasnej a jedinečnej role nikdy neboli.

Prajeme vám krásne oslavy.

 

 

Fotogaléria


Foto: flickr.com, photl.com
Zdroj: parents.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia