Rodičovstvo: Jasné znamenia, že je to vo vás

Rodičovstvo: Jasné znamenia, že
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2014-01-25 12:01:29 |

Byť rodičom nie je žiadna sranda. Ak rozmýšľate, či túto zodpovednú úlohu zvládate, zamyslite sa, či to u vás vyzerá nejako takto:

1. Dokážete jesť jednou rukou, zatiaľ čo menšie dieťa držíte druhou a popri tom ešte upokojujete ďalšieho vzlykajúceho potomka zaveseného na vašej nohe.

2. Kým kedysi ste očakávali v noci jemné pohladenie od svojej lásky, dnes vás v noci poteší, keď sa prebudíte po jemnom pohladkaní vaším drobcom, ktorý vám oznámi, že sa uprostred tmy úplne sám vycikal do nočníka. Hrdosť, ktorú pocítite, je väčšia ako po šéfovej pochvale pred kolegami.

3. Dokážete po tme, sprevádzaný(á) iba mesačným svitom, nájsť liek proti teplote a bez problémov lokalizujete stratený cumlík či pripravené plienky.

4. Keď vytiahnete sveter, ktorý ste nosili vlani v zime a uvedomíte si, že ten biely fľak na ňom je zasušené materské mlieko, pousmejete sa a s nostalgiou si uvedomíte, ako ten čas letí.

5. Žiarite šťastím, keď sa dostanete von z domu s deťmi v závese za menej ako hodinu a s vedomím, že máte pri sebe všetko, čo potrebujete k prežitiu nielen na cestu do potravín, ale aj na polhodinovú prechádzku - plienky, vlhčené obrúsky, papierové vreckovky, náhradné oblečenie, ako aj niečo malé na zahryznutie a pitie, keď vašu ratolesť prepadne katastrofálny útok smädu a hladu len čo prejdete pár metrov.

6. Váš nočný stolík je teraz namiesto intelektuálnych kníh, ezoterickej literatúry alebo módnych či technických časopisov plný kníh o zvieratkách, rozprávkových strojoch, vílach, vodníkoch a strašidelných postavičkách, ktorých názvy si stále nedokážete zapamätať.

7. Káva je pre vás elixírom bohov, ktorý má magickú moc a pomáha vám zvládať každodenné prežitie.

8. Nič vás nejako výnimočne nerozhádže – hlien na ponožkách, grckanie na vankúš v posteli či náhodou ujdená „kaka“ na koberci. Jednoducho to vyčistíte, poumývate alebo nejako inak odstránite a fungujete ďalej.

9. Dennodenne pustená práčka je podľa vás úplne normálna záležitosť.

10. Čarbanice vášho potomka, ktoré nedávajú žiadny zmysel a nič nevyjadrujú, s hrdosťou pripevníte magnetkami na dvere chladničky alebo prípadne ich dáte aj zarámovať a chválite sa nimi známym.

11. Ste rýchlejší ako blesk, silnejší ako lokomotíva a schopný urobiť kombinovaný skok do diaľky rovnajúcej sa svetovému rekordu, keď vidíte, že vaše dieťa padá zo schodov, z bicykla alebo sa potkne na chodníku. Znovu a znovu utešujete ratolesť, ktorej sa vlastne ani nič nestalo a urobíte všetko pre to, aby ste jej vyčarovali úsmev na perách.

12. Zbožňujte uslintané bozky od toho malého stvorenia, ktoré vám rado dá ochutnať nielen svoje sliny, ale občas aj rezance, ktoré malo k obedu a z lásky vám ich predžulo.

13. Mamičkina kabelka teraz namiesto peňaženky, dokladov, šminiek a ďalších drobností obsahuje vlhčené obrúsky, pastelky, lízanky, roztopené čokoládky či jednorazové plienky.

14. Takmer bez problémov dokážete jednou rukou zložiť kočík pri nakladaní do auta a rovnako pohotovo ho zase rozložiť pri vykladaní.

15. V zadnej časti zásuvky so spodnou bielizňou ukrývate také poklady ako sú krabičky s prvými zúbkami vašej ratolesti či obálku s prvými ostrihanými vláskami.

16. Máte nutkanie udrieť alebo aspoň nejakým spôsobom uraziť akékoľvek dieťa, ktoré sa správa k vášmu miláčikovi, ktorý je najúžasnejší pod slnkom, nepekne.

17. Nechty svojej malej parádnice lakujete častejšie ako svoje vlastné.

18. Perfektný piatkový večer zahŕňa animovaný film, pizzu, gauč a niekoľko malých ľudí v pyžamách tmoliacich sa okolo vás.

19. Po tom, ako ste sa v totálnom vyčerpaní zaprisahali, že ďalšie bábätko už nikdy viac, len čo trochu podrástlo a začalo byť samostatnejšie, čím ďalej tým častejšie premýšľate nad ďalším pokladom, ktorý by napĺňal váš život.

 


Foto: profimedia.sk
Zdroj: parents.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia