Autosedačky, ktoré by ste rozhodne NEMALI kupovať! Dieťa môžu pri náraze VYMRŠTIŤ z auta alebo spôsobiť zdravotné problémy

Autosedačky, ktoré by ste
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2024-06-15 11:00:00 |

Každý rodič chce pre dieťa zabezpečiť najväčšiu bezpečnosť. Výber správnej autosedačky je preto nesmierne dôležitý. Najnovší test detských autosedačiek odhalil, ktoré by ste rozhodne nemali kupovať.

Najlepšia detská sedačka v teste bola  Nuna Pipa Urbn pre deti do približne jedného roka. Hneď za ňou skončila Cybex Cloud G i-Size + Base G a na treťom mieste sa umiestnila Lionelo Astrid i-Size + Astrid i-Size Base pre deti do približne18 mesiacov, ako uvádza portál autobid.pluska.sk.

Cenovo sú tieto autosedačky tiež rôzne. Kým autosedačku Nuna Pipa Urbn viete kúpiť od 339 eur, cena autosedačky Cybex Cloud G i-Size + Base G je od 460 a  Lionelo Astrid i-Size + Astrid i-Size Base stojí od 170 eur.

Pre deti od 40 - 150 centimetrov je zase najvhodnejšia sedačka Cybex Sirona Gi i-Size, Maxi-Cosi Mica alebo aj Cybex Sirona G i-Size + Base G.

Toto by ste radšej nemali kupovať

V hodnotení najhoršie obstála sedačka Silver Cross. Materiál, z ktorého je vyrobená, obsahuje znečisťujúcu lástku DPHP. Táto látka môže spôsobiť poškodenie štítnej žľazy. V testoch bezpečnosti tiež nedopadla najlepšie.

Sedačka Peg Perego Viaggio Twist + Base Twist neobstála v testoch bezpečnosti. Pri čelnom náraze reálne hrozí, že sa dieťa v autosedačke zraní. Sedačka v prípade nárazu vymrští dieťa z vozidla.


Autor: © Zoznam/AJ

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia