TAJNÝ TRIK odhalený! Vďaka tomuto zaspí dieťa za 13 minút

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2024-02-27 19:00:00 |

Rodičia sa často stretávajú pri novorodencoch a dojčatách s výzvou, ako ich uspať. Nedávny výskum vedcov by mohol mnohým rodičom pomôcť. Podľa spánkových poradkýň by pravidlo "5-8" malo rýchlo uspať vaše bábätko.

Spánkové poradkyne Verča a Gabča, zverejnili na svojom instagrame príspevok, v ktorom vysvetľujú novú techniku uspávania detí. Tento trik mal prísť z výskumu japonských vedcov. Ide konkrétne o pravidlo “5-8”, ktoré sa dá rozdeliť do dvoch krokov.

1. krok

Vaše dieťatko by ste mali nosiť v náručí približne päť minút. "Dôležité je zaistiť hladký a rovnomerný pohyb, ktorý vytvára pocit bezpečia a pohodlia pre vaše dieťa. Tento proces môže vyvolať tzv. "transportnú reakciu" - inštinktívnu biologickú odozvu, ktorá sa prejavuje znížením srdcovej frekvencie a upokojením dieťaťa," vysvetľujú vo svojom príspevku.

2. krok

Po minútach nosenia si máte s bábätkom sadnúť a držať ho v náručí ďalších 5 až 8 minút. "Tento krok pomáha zaistiť, že vaše dieťa prejde do hlbšieho a stabilnejšieho stavu spánku predtým, než bude položené do postieľky. Tým sa znižuje pravdepodobnosť, že sa dieťa prebudí alebo začne plakať ihneď po položení," upresňujú spánkové poradkyne.

Uvedená metóda má vychádzať z vedeckých poznatkov. Prechod z bdenia do spánku môžé byť pre dojčatá veľmi náročný. Táto metóda by mala dieťatko upokojiť a uľahčiť mu zaspávanie.

Stále zostáva dôležitý individuálny prístup. "Je dôležité si uvedomiť, že každé dieťa je jedinečné a čo funguje pre jedno, nemusí nutne fungovať pre iné. Rodičia by mali byť vždy citliví na individuálne potreby a reakcie svojho dieťaťa," špecifikujú ďalej.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/Adriana Joštiaková

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia