Rodičia, POZOR: Tieto 3 cviky dostanú vaše dieťatko KONEČNE na štyri!

Rodičia, POZOR: Tieto 3
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2024-02-07 11:00:00 |

Pohybový vývoj je pri bábätkách veľmi dôležitý a pozorne ho sledujú aj pediatri. V určitom mesiaci by dieťa malo mať zvládnuté niektoré pohyby, čo je znakom správneho vývoja. Niektorým deťom to ide samo, iným treba trochu pomôcť. Pediatrička radí, ako dostať vaše dieťa na štyri.

Pediatrička Laurel McMillan priniesla svojim sledovateľom video, v ktorom chce pomôcť rodičom s lezením ich dieťatka. Pri niektorých deťoch vidno, že majú silný stred tela a aj ruky, ale nedarí sa im dostať na štyri. Rodičia im vtedy vedia pomôcť týmito tromi cvikmi.

1. cvik
Dieťatko dáte do pozície žabka. Držíte mu zadné nožičky v kope a prenášate váhu dieťatka na predné ruky. Ruky musia byť vystreté a dieťatko má mať doširoka otvorené dlane. S dieťatkom mierne kolíšete dopredu a dozadu.

2. cvik

S dieťatkom cvičíte bočné posadenie. Nohu, ktorú má položenú na podložke, dáte pod jeho bruško a jemne skrčíte v kolene. Druhú časť tela pomaly dvíhate, tak aby sa posadilo na zadoček. Ruky dieťatka musia byť opät doširoka otvorené na podložke.

3. tip

Pokrčíte v kolene jednu nohu bábätka smerom k brušku a kolíšete ho smerom k vám.

Detailný postup nájdete vo videu.


Autor: © Zoznam/Adriana Joštiaková

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia