Mama chodí denne pre dieťa do školy v tom istom oblečení

Mama chodí denne pre
Ilustračné foto
Zdroj: kidspot.com.au
2020-11-05 00:30:00 |

Na prvý pohľad banalita, no pre trojnásobnú mamu z Austrálie, veľká dilema, ktorú riešila dlhý čas. Nakoniec prikročila ku kompromisu a nevie si to vynachváliť.

Kým donedávna bola doma so všetkými tromi deťmi doma a obliekanie nemusela riešiť, po tom, ako v septembri najstarší syn nastúpil do predškolskej triedy, si zrazu uvedomila, že ju to obťažuje.  Ak ste na materskej a denne musíte vybehnúť pre svoje dieťa do škôlky alebo školy, možno viete, o čom hovorí.

„Po tom, ako syn nastúpil do škôlky, jedna z vecí, ktoré mi pripadali prekvapujúco náročné, bolo to, čo si mám obliekať, keď ho idem vyzdvihnúť,“ opísala. Rána sú jednoduchšie, lebo z auta nevystupuje, iba syna iba vyloží tesne pri budove, v ktorej sa nachádza škôlka aj škola. Problémom sú popoludnia, keď ho ide vyzdvihnúť z triedy, ktorá sa nachádza v strede budovy. „To znamená, že nemôžem nosiť iba pyžamo, ako to robím, keď ho ráno iba vyložím. Tomu, čo si oblečiem, musím venovať trochu premýšľania,“ vysvetľuje.

Stres zo zdanlivej banality súvisí podľa mamy s tým, že pri rozhodovaní, čo na seba, musí brať do úvahy veľa faktorov. „Prvým je počasie. Pretože žijeme v Austrálii, môžeme niekedy zažiť štyri ročné obdobia v jeden deň. Mnohokrát som vyšla z domu za jasného a slnečného dňa oblečená v pekných letných šatách, ale o krátky čas už pršalo,“ opísala. Ďalším problémom je parkovisko pri škole, ktorú navštevuje 800 detí. Parkovanie je podľa nej neraz nočnou morou a ak chce zaparkovať priamo pri škole, musí prísť minimálne o hodinu skôr, než skončí vyučovanie. Ak tak neurobí, musí zaparkovať na vedľajšej ulici alebo v horšom prípade na ďalšom predmestí. „Nepomáha ani to, že škola môjho dieťaťa je umiestnená na kopci, takže sa niekedy cítim, ako keby som liezla na Mount Everest,“ smeje sa. Do úvahy musí brať aj to, či berie so sebou i dve mladšie deti alebo nie. Tie sú totiž neposedné a neraz ich musí naháňať.

Jeden outfit to vyriešil

„Môžete si teda predstaviť, s akými ťažkosťami som sa každý deň stretávala pri hľadaní toho, čo si obliecť, so zreteľom na všetky tieto faktory. To je dôvod, prečo som sa rozhodla nosiť rovnaké oblečenie každý deň, aby som zistila, či mi to uľahčí život,“ hovorí. Pri výbere si dala záležať na tom, aby bolo praktické, odolné a nenápadné, n napriek tomu slušne vyzerajúce. Nakoniec sa rozhodla pre čierne bavlnené tričko, rifle a čierne tenisky. „Musím povedať, že mať  ´uniformu´ na vyzdvihnutie dieťaťa zo školy je veľmi pohodlné a výrazne to znížilo čas a mozgovú kapacitu, ktorú som denne musela venovať príprave oblečenia pred tým, než som išla pre syna,“ tvrdí. I keď nastali dni, keď mala chuť obliecť si niečo iné, neurobila to. „Keď som sa už k tomuto experimentu odhodlala, vydržím to,“ vysvetlila.

Nikoho nezaujíma, čo si obliekaš

„V škole za mnou neprišiel ani jediný človek, ktorý by riešil, v čom pre syna chodím. Ani manžel, ktorý má kanceláriu doma, si nevšimol, že každý deň si dávam to isté. Keď som ho na to upozornila, povedal, že mu to je vlastne jedno. Toto je ponaučenie, ktoré som si vzala z môjho experimentu: nikoho nezaujíma, čo si obliekate, keď idete pre dieťa do škôlky. Každý myslí na to, aby vybral svoje dieťa včas a dostal sa domov,“ uzavrela.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az
Zdroj: kidspot.com.au

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia