Princ George už vyrástol zo šortiek

Princ George už vyrástol
Ilustračné foto
Zdroj: foto: sita.sk/AP
2020-01-05 00:30:03 |

Najnovší portrét, ktorý britská kráľovská rodina vydala pri príležitosti začínajúceho nového desaťročia, prináša pre malého princa veľkú zmenu. Má právo oficiálne nosiť nohavice.

Šortky nielen v lete, ale aj v zime, to je nepísaný zvyk britskej aristokratickej triedy. Dlhé nohavice nosia iba „obyčajní“ chlapci. Tí, ktorí majú urodzený pôvod, musia za akéhokoľvek počasia vydržať v šortkách. Svedkami toho sme boli, až na dve malé výnimky, aj u jedného z najsledovanejších detí britskej monarchie, princa Georga. Budúceho kráľa sme v prvých rokoch nevideli inak, iba v šortkách. To sa však zmenilo. Na fotografii, ktorá bola urobená 18. decembra počas každoročného vianočného obeda podávaného kŕáľovnou Alžbetou II. v Buckinghamskom paláci, vidíme Georga v spoločnosti otca Williama (37), starého otca - princa Charlesa (71) a kráľovnej (93) práve v dlhých nohaviciach.

Je to iba druhý oficiálny portrét, na ktorom Alžbeta II. pózuje spoločne so svojimi najbližšími nástupníkmi. Prvý vznikol v apríli 2016 pri príležitosti 90. narodenín kráľovnej a bol vytlačený na pamätných známkach. Autorom obidvoch fotiek je fotograf Ranald Mackechnie.

George, ktorý už má 6 rokov, ešte stále nestratil svoju detskú rozkošnosť. Na novom portréte má na sebe bielu košeľu s modrým lemovaním, ktorá sa stala jeho akousi kráľovskou uniformou. Prvýkrát mal na sebe košeľu v tomto štýle krátko po narodení mladšej sestričky Charlotte (4), keď ich fotila mama, vojvodkyňa Kate Middleton a na svet sa dostali rozkošné fotky.

Tentokrát má síce na sebe „svoju“ košeľu, no je tu jedna významná zmena. Malého princa vidíme na oficiálnom portréte kráľovského dvora v dlhých tmavých tartanových nohaviciach luxusnej detskej značky Trotters namiesto predpisových šortiek. Spoločnosť ich prezentuje ako nohavice, ktoré dopĺňajú „inteligentný a slávnostný vzhľad každého malého chlapca“ a stoja 50 libier, v prepočte necelých 60 eur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kensington Palace (@kensingtonroyal),

Doteraz mal George dlhé nohavice na verejnosti iba pri troch príležitostiach – dlhé nohavice mal na sebe na vianočnom prianí z roku 2018,  na svadbe strýka Harryho s Meghan Markle, kde ich mali oblečené všetci malí družbovia., rovnako ako aj na svadbe princeznej Eugenie.

Je viac ako jasné, že George sa z chlapca stáva mladíkom, ktorému pribudne viac privilégií, ale aj povinností. O tom, že ho už vnímajú ako samostatného mladého muža svedčí aj to, že v decembri spolu s kráľovnou, princom Charlesom a princom Williamom spoločne vyrábali v Buckinghamskom paláci typický vianočný puding. V záberoch, ktoré palác prezentoval počas vianočných posolstiev, sme Georga videli usilovne miešať pudingovú zmes s ovocím, na čom sa jeho dedo, princ Charles, dobre zabával.

Georoga mama Kate je známa tým, že nemá problém recyklovať oblečenie, preto možno očakávať, že šortky po ňom znosí jeho najmladší braček Louis, ktorý ešte nemá ani dva roky. Veď niektoré kúsky, zdedila aj Charlotte. Napríklad modrý svetrík, ktorý mala na sebe pri pózovaní s Louisom. 

 

Kým donedávna William a Kate svoje deti pred očami verejnosti viac menej chránili a na zverejňovanie ich fotiek boli skúpi, najmä George pravdepodobne dosiahol vek, keď ich bude sprevádzať pri viacerých príležitostiach. Dve staršie deti páru, George a Charlotte, nedávno po prvýkrát v živote absolvovali aj vianočnú bohoslužbu, pri ceste na ktorú sa stali stredobodom záujmu. Zvládli to na jedničku. Charlotte nevyplazovala jazyk ako pri viacerých predchádzajúcich akciách a ukázala sa ako pravá dáma. George sa so svojou vrodenou ostýchavosťou správal tiež ako džentlmen. Uchránený pred zvedavcami zostal iba Louis, ktorého strážila doma opatrovateľka.

Fotogaléria


Foto: sita.sk/AP
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia