Vyberte meno dieťatku (Iveta)

Vyberte meno dieťatku (Iveta)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-05-27 13:54:17 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa?

Ženské meno Iveta má francúzsky pôvod a význam mena je "tisový luk." Nositeľky tohto na našom území bežne zaužívaného mena oslovujeme Ivetka, Ivka, Iva.

Ivety vedia pripraviť nejedno prekvapenie. Tieto ženy majú citovú pamäť. Pamätajú si všetko, čo sa ich dotýka, čo ich dojíma a poburuje. Sú mimoriadne zvedavé, ale aj priateľské a úzkostlivé. Majú silný zmysel pre rodinu, ktorá pre ne veľa znamená.

Ivetky sú veľmi zaujímavé ženy, rovnako očarujúce ako ich rastlinný totem čerešňový strom na jar. Ten je podľa orientálnej filozofie stromom múdrosti a šťastia.   

Ovplyvňuje ich Slnko. Ich obľúbené farby sú zlatá a hnedá, ochranné rastliny ľubovník a bobkový list, ochranné kamene jantár a topás.

Prvá predsedníčka vlády Slovenskej republiky (od júla 2010 do predčasných parlamentných volieb v marci 2012)  IVETA RADIČOVÁ, predsedníčka Ústavného súdu SR IVETTA MACEJKOVÁ, slovenská hokejistka IVETA KARAFIÁTOVÁ, české speváčky IVETA BARTOŠOVÁ, ktorá 29. apríla 2014 dobrovoľne ukončila život, aj YVETTA SIMONOVÁ - to je len niekoľko zo žien s menom, ktoré má okrem slovenskej aj francúzsku podobu: Yvetta či Yvette.

Časť obyvateľstva i na Slovensku si môže pamätať pieseň YVETTA, ktorá otvorila dvere českému spevákovi Jiřímu Kornovi do dlhoročnej speváckej kariéry.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia