Vyberte meno dieťatku (Urban)

Vyberte meno dieťatku (Urban)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-05-25 10:30:37 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aký je dnešný oslávenec?

Mužské meno Urban má latinský pôvod a význam mena je "mestský, mešťan". S nositeľmi tohto mena sa stretávame len výnimočne.

Urbanovia, ktorí majú meniny 25. mája, radi hrajú divadlo a rozprávajú príbehy. Už ako malí chlapci sú pôvabní a presvedčiví. Majú však aj chvíle, keď sú uzavretí. Urbanovia majú dobrú intuíciu a sú si toho vedomí. Sú aj urážliví, ale sami často zraňujú iných svojou uštipačnosťou. Ich zdravie nie je najpevnejšie, aj keď majú veľa životnej sily. Mali by pravidelne športovať a stravou si dopĺňať najmä vitamín C.

Ovplyvňuje ich planéta Merkúr. Ich šťastné farby sú červená, biela a hnedozelená. Ochranné rastliny podbeľ, levanduľa, ochranné kamene tigrie oko a topás.

S menom URBAN nájdeme niekoľko svätých a pápežov. Napríklad pápež a mučeník SVÄTÝ URBAN I., ktorého sviatok pripadá práve na 25. mája. O ňom sa píše, že povzbudzoval kresťanov odsúdených na smrť a obrátil mnoho pohanov. Ďalší pápeži s menom URBAN až po URBANA VI. boli talianskeho alebo francúzskeho pôvodu. Zaujímavý je napríklad SVÄTÝ URBAN z francúzskeho Langres, ktorého v niektorých častiach Burgundska uctievajú ako patróna degustátorov vín.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia