Vyberte meno dieťatku (Dušan)

Vyberte meno dieťatku (Dušan)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-05-26 10:45:35 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aký je dnešný oslávenec?

Mužské meno Dušan má slovanský pôvod a význam mena je "ten, kto má dušu". Dušanovia sú ovplyvniteľní a subjektívni. Na všetko nazerajú svojským spôsobom. Sú to muži, ktorí vedia vziať kormidlo do rúk a dokážu sa vyhnúť nebezpečným útesom.

V citovom živote sú to nežní tyrani, ktorí vás jemne obalia svojou precitlivenosťou a načisto ochromia. Dušanovia majú zdravie uspokojivé, ale rýchlo sa unavia. Sú to labužníci, a keďže si radi dobre zajedia, čoskoro u nich možno spozorovať kilá navyše, ak nebudú cvičiť. Stravou by si mali dopĺňať najmä vitamíny C, E a vápnik.

Ovplyvňujú ich planéty Saturn a Urán. Ich šťastné farby sú čierna a tmavomodrá. Ochranné rastliny medovka, baza, divozel, ochranné kamene achát a perla.

Podľa Historického aj Hudobného kalendára sa 26. mája v roku 1942 v Žiline narodil populárny spevák DUŠAN GRÚŇ. Historik a archeológ, v ostatných rokoch politik DUŠAN ČAPLOVIČ, operný spevák, pedagóg a poslanec NR SR DUŠAN JARJABEK, spisovateľ DUŠAN DUŠEK, prozaik, scenárista a básnik DUŠAN MITANA, režisér a scenárista DUŠAN HANÁK, herec DUŠAN JAMRICH, bývalý herec DUŠAN BLAŠKOVIČ, klavirista, pedagóg a hudobný upravovateľ DUŠAN STANKOVSKÝ, hudobník, skladateľ, gitarista skupiny TEAM DUŠAN ANTALÍK, spevák DUŠAN HLAVÁČEK, bývalý spevák, bubeník a zabávač z kapely Senzus DUŠAN HERGOTT, ale aj právnik, bývalý a prvý generálny riaditeľ Tlačovej agentúry SR DUŠAN KLEIMAN - to je len niekoľko mužov s menom, ktoré v slovenskom kalendári pripadá na 26. mája.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia