Vyberte meno dieťatku (Emanuel)

Vyberte meno dieťatku (Emanuel)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-03-26 10:30:44 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aký je dnešný oslávenec?

Mužské meno Emanuel je starozákonné, má hebrejský pôvod a v preklade znamená "Boh je s nami". Nositeľov tohto skôr ojedinelého mena oslovujeme aj Eman, Emo, Emko.

Emanuelovia patria k svojhlavému typu ľudí. Majú pevnú vôľu, čo je vryté i do ich tváre. Potrebujú lásku a pociťujú potrebu dobre sa začleniť do rodiny. Nežije sa s nimi ľahko, ale ľuďom, ktorí sú im blízki, prinášajú istotu. Bývajú veľmi vitálni. Mávajú sklon preceňovať svoje sily, niekedy jedávajú nepravidelne.

Ovplyvňuje ich planéta Venuša. Šťastné farby Emanuelov sú biela a žltá. Ochranné rastliny nechtík a ligurček, ochranné kamene smaragd a zafír.

Slovenský herec EMANUEL HASON, pedagóg, autor humoristických diel, cestopisnej prózy, dobrodružných a sentimentálnych historiek, osvetový pracovník, člen skupiny postromantických prozaikov ANTON EMANUEL TIMKO, taliansky volejbalový tréner EMANUELE ZANINI, ktorý doviedol seniorskú slovenskú reprezentáciu na Majstrovstvá Európy a v ankete Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) sa stal štyrikrát po sebe najlepším volejbalovým trénerom roka na Slovensku (v rokoch 2008-2011), zaslúžil sa o pozdvihnutie slovenského volejbalu na reprezentačnej úrovni - títo a ďalší nosia meno pripadajúce v slovenskom kalendári na 26. marca.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia