Vyberte meno dieťatku (Marián)

Vyberte meno dieťatku (Marián)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-03-25 10:30:45 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aký je dnešný oslávenec?

Mužské meno Marián má latinský pôvod a jeho význam je "patriaci rímskemu rodu Mariovcov". Nositeľov tohto pomerne obľúbeného mena oslovujeme napríklad Maroš, Maroško, Majko.

Mariánovia očakávajú veľa dôkazov lásky a oddanosti, no odpovedajú na ne dosť rezervovane. Ľahko strácajú odvahu, najmä keď sa dostaví neúspech, a niekedy sa správajú zatrpknuto. Sú vášniví, ich inteligencia je prenikavá, presná a rýchla.

Sú veľmi životaschopní. Mali by jesť veľa surovej zeleniny, kuracieho mäsa a rýb, aby sa udržali dlho v kondícii.

Ovplyvňuje ich planéta Mars. Ich šťastné farby sú fialová a červená. Ochranné rastliny púpava, chmeľ, ochranné kamene diamant a jaspis.

Banskobystrický  diecézny biskup Mons. MARIÁN CHOVANEC, slovenský kňaz, publicista, bývalý šéfredaktor Katolíckych novín, bývalý predstaviteľ Konferencie biskupov Slovenska, v minulosti aj prefekt kňazského seminára či pápežský prelát, prekladateľ Mons. MARIÁN GAVENDA, hudobník a skladateľ MARIÁN VARGA, hudobník MARIÁN ČEKOVSKÝ, postava slovenskej hudobnej scény, basový gitarista, klavirista, spevák MARIÁN BEDNÁR, spevák, skladateľ a akordeonista zo skupiny LOJZO MARIÁN KOCHANSKÝ, herec, spevák, skladateľ, spisovateľ MARIÁN GEIŠBERG, herec MARIÁN LABUDA, predseda Matice Slovenskej, spisovateľ, publicista, v minulosti predstaviteľ Národnej banky Slovenska, ekonóm MARIÁN TKÁČ, bývalý guvernér Národnej banky Slovenska a v súčasnosti prezident Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) MARIÁN JUSKO, historik a teoretik fotografie, publicista MARIÁN PAUER, aj hokejisti MARIÁN HOSSA i MARIÁN GÁBORÍK. Rovnako i bývalý slovenský hokejový útočník a najstarší brat z legendárneho tria MARIÁN-Peter-Anton Šťastnovci. Všetci MARIÁNOVIA majú sviatok 25. marca.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia