Vyberte meno dieťatku (Adrián)

Vyberte meno dieťatku (Adrián)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-03-23 10:30:23 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aký je dnešný oslávenec?

Mužské meno Adrián má latinský pôvod a v preklade znamená "muž od mora, z talianskeho mesta (H)adrie". Nositeľov tohto na Slovensku málo rozšíreného mena oslovujeme aj Ado, Adko, Adini, Aďo.

Adriánovia sú najmä trpezliví a sympatickí. Charakterizuje ich aj šetrnosť a zdržanlivosť. Najdôležitejšie pre nich je, že prídu do vytýčeného cieľa. Ich zvieracím totemom je vôl, symbol "ťažnej sily". Priatelia sú pre Adriánov posvätní a prejavujú im "psiu" oddanosť.

Nositelia tohto mena sú pomalší, ale vytrvalí. Zvyčajne sa neusilujú súperiť s ostatnými študentmi. Pokračujú v povolaní svojich rodičov, alebo v podobnom povolaní. Majú veľa životnej energie a pomerne pevné zdravie.

Ovplyvňuje ich planéta Venuša. Šťastné farby Adriánov sú zelená a biela. Ochranné rastliny nechtík, ligurček, kamene smaragd a zafír.

Slovenský dirigent ADRIÁN KOKOŠ, sólista baletného súboru SND moldavský rodák ADRIÁN DUCIN s trvalým pobytom na Slovensku, ale aj jeden z najpopulárnejších predstaviteľov talianskej populárnej hudby ADRIANO CELENTANO nosia meno, ktoré v slovenskom kalendári pripadá na 23. marca.


Foto: thinkstock.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia