Vyberte meno dieťatku (Timotej)

Vyberte meno dieťatku (Timotej)
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2015-01-24 10:30:39 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aký je dnešný oslávenec Timotej?

Mužské meno Timotej má grécky pôvod a v preklade znamená "uctievajúci Boha". S nositeľmi tohto mena sa na Slovensku stretávame zriedkavo a oslovujeme ich Tim, Timko, Timino, Timotejko.

Timotejovia sa radi otvárajú vonkajšiemu svetu. Majú pritom sklon prijímať názory iných. Pri Timotejoch máme dojem, akoby ani neštudovali, iba si spomínali, čo už dávno vedia. Sú doma v mnohých oblastiach, preto z nich môžu byť napríklad reportéri. V každom prípade chcú žiť nekonvenčne a realizovať svoje najtajnejšie plány.

Zdravie Timotejov je dosť nestále. Obľúbené farby týchto mužov sú tmavomodrá a zelená. Ochranná rastlina harmanček, ochranné kamene sokolie oko a obsidián. Najviac ich ovplyvňujú planéty Saturn a Urán.

Biskup SVÄTÝ TIMOTEJ s biskupom Títom sú známi z prvých kresťanských čias. Boli blízkymi spolupracovníkmi sv. apoštola Pavla, ktorý im napísal osobitné listy.

Otec a tréner slovenskej reprezentantky v zjazdovom lyžovaní Veroniky Velez-Zuzulovej TIMOTEJ ZUZULA patrí k tým na Slovensku nemnohým TIMOTEJOM, ktorí majú sviatok 24. januára.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia