Vyberte meno dieťatku (Miloš)

Vyberte meno dieťatku (Miloš)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-01-23 10:30:32 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aký je dnešný oslávenec Miloš?

Mužské meno Miloš je domácou podobou mena Miloslav. Má slovanský pôvod a v preklade znamená "milý". Nositeľov tohto bežne zaužívaného mena oslovujeme Miloš, Miloško.

Milošovia sú podobní svojmu rastlinnému totemu agátu, ktorý je symbolom zasvätenia a iniciácie. Majú sebavedomé a vyrovnané správanie. Sú málo ovplyvniteľní, ale nebránia sa podnetom od iných. Železná vôľa je hlavnou črtou ich charakteru. Nič im nie je ľahostajné.

Totemovým zvieraťom Milošov je vták so zvláštnou mocou - ibis. Ochranné rastliny Milošov sú ľubovník a kôpor, ochranné kamene olivín, jantár a granát. Majú prevažne dobré zdravie aj napriek tomu, že pracujú nárazovito. Ich obľúbené farby sú medená a zlatá. Najviac ich ovplyvňuje planéta Slnko.

Maliarska osobnosť MILOŠ ALEXANDER BAZOVSKÝ, hudobný pedagóg, teoretik, zbormajster, zakladateľ slovenského hudobného školstva, zakladateľ a doživotný dirigent Speváckeho zboru slovenských učiteľov profesor MILOŠ RUPPELDT, ďalej spisovateľ a publicista MILOŠ KRNO, divadelný a masmediálny teoretik, spisovateľ, pedagóg, prekladateľ MILOŠ MISTRÍK, jeden z najvýraznejších slovenských divadelných režisérov MILOŠ PIETOR, český herec MILOŠ KOPECKÝ, režisér, scenárista českého pôvodu žijúci v USA MILOŠ FORMAN, komunistický politik bývalej ČSSR MILOŠ JAKEŠ, český politik, ekonóm, prognostik, tretí prezident Českej republiky, ktorý bol v roku 2013 v historicky prvej priamej voľbe prezidenta ČR zvolený za hlavu štát MILOŠ ZEMAN - to sú muži, meno ktorých pripadá v slovenskom kalendári na 23. januára.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia