Vyberte meno dieťatku (Dagmara)

Vyberte meno dieťatku (Dagmara)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-12-20 10:21:16 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa Dagmara?

Ženské meno Dagmara má škandinávsky pôvod a v preklade znamená "slávny deň". Nositeľky tohto menej zaužívaného mena oslovujeme Dáška, Dadka, Dada, Dagmarka.

Dagmary dokážu obdivuhodne manipulovať s ľuďmi okolo seba. Rady robia rozruch, nikdy nesedia v ústraní. Dagmarky sú tiež veľmi zručné. Majú aj jedinečnú schopnosť bleskovo vyriešiť problém.

Štúdium ich veľmi neoslovuje, blízke im je cestovanie a objavovanie nových krajín. Ľahko sa zamilujú. Majú rady prezentácie a firemné akcie. Uplatniť sa môžu napríklad v oblasti marketingu.

Sú pozoruhodne životaschopné. Bývajú náchylné na prechladnutie a rozhodne im neprospievajú výstrednosti v stravovaní.

Ovplyvňuje ich planéta Merkúr. Ich šťastné farby sú sivá, biela, oranžová. Ochranné rastliny palina, čakanka a saturejka, ochranné kamene nefrit a jaspis.

Herečka DAGMAR SANITROVÁ, ktorá svoj hlas v dabingu požičala mnohým seriálovým postavám, česká herečka DAGMAR VEŠKRNOVÁ-HAVLOVÁ, ktorá po sobáši s vtedajším prezidentom Českej republiky Václavom Havlom v roku 1997 prerušila hereckú kariéru a venovala sa naplno úlohe prvej dámy krajiny. Po smrti Václava Havla v roku 2011 sa v januári 2012 vrátila do divadla. S nimi aj česká herečka DAGMAR (DÁDA) PATRASOVÁ patrí medzi ženy s menom, pripadajúcim v slovenskom kalendári na 20. decembra.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia