Vyberte meno dieťatku (Judita)

Vyberte meno dieťatku (Judita)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-12-19 14:55:27 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa Judita?

Ženské meno Judita má hebrejský pôvod a v preklade znamená "hebrejka". Nositeľky tohto starozákonného biblického a na Slovensku menej početného mena oslovujeme Juditka, Jud, Judka.

Judity pôsobia odvážne. Rady udržiavajú kontakty so známymi a vedia ich aj šikovne využiť. Svoje správanie majú takmer vždy pod kontrolou, sú uvážlivé. Od najútlejšieho detstva túžia po úspechu a poznatkoch. I preto sa z nich stávajú dobré študentky. Tvrdo idú za svojimi predstavami. Keď si niečo vezmú do hlavy, urobia všetko, aby to aj zrealizovali. Väčšinou si vyberú zamestnanie, v ktorom môžu viesť tím ľudí.

Priateľkám sa Juditky zdôverujú málo. V dospelosti nepodľahnú ľahko citovým vzplanutiam. V podstate majú skvelé zdravie, mali by sa však vyhýbať intelektuálnej preťaženosti a potravinám, z ktorých sa priveľmi priberá.

Ovplyvňuje ich planéta Merkúr. Šťastné farby Judity sú tyrkysová, zelená a biela. Ochranné rastliny valeriána a čakanka, ochranné kamene citrín a zafír

Česká a nemecká speváčka a šansoniérka JUDITA ČEŘOVSKÁ (1929-2001), pochádzala zo zmiešaného manželstva. Matka bola Nemka, otec Čech, čo jej v mladosti spôsobovalo osobné problémy. Slovenská herečka JUDITA HANSMAN pochádzajúca z Českého Krumlova, slovenská herečka JUDITA VARGOVÁ a ďalšie ženy s týmto menom majú sviatok 19. decembra.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia