Intímna spoveď NELY POCISKOVOVEJ! Strach o život dcérky: Mala som pocit, že Lianka nedýcha

Nela Pocisková
Nela Pocisková
Zdroj: RTVS
2023-10-07 07:00:00 |

Obľúbená slovenská speváčka a herečka Nela Pocisková pred rokmi porodila svoju dcérku v aute. Doteraz o tejto skúsenosti na verejnosti veľmi nehovorila, no teraz urobila výnimku a opísala chvíle plné strachu a bolesti.

Nela Pocisková bola hostkou v diskusnej relácii Silná zostava na RTVS. Hneď v úvode porozprávala o svojom zážitku spred piatich rokov. Jej dcérka Lianka totiž prišla na svet v aute cestou do pôrodnice. 

"Nikdy som nemala v pláne rodiť v aute ani rodiť doma. Samozrejme, že ja to vôbec neodsudzujem a napríklad si myslím, že keď je naozaj matka, ktorá je tak nastavená, tak si myslím, že môže zažiť naozaj jeden nádherný pôrod alebo zážitok," uviedla Nela na začiatok. Myslí si, že by pri sebe aj tak mala mať akýsi doprovod, ktorý sa na to vie pozrieť aj odbornejším pohľadom.

Veľkou oporou jej bola dula

Talentovaná herečka priznala, že po prvom pôrode mala problémy s dojčením, a tak sa spoznala s dulou, s ktorou si veľmi sadli. Prechádzali spolu celým tehotenstvom a boli spolu aj vo chvíľach, kedy sa dcérka začala pýtať na svet.

"Musím povedať, že bol tam taký moment, kedy ja už som tak nejak pociťovala, že už by som asi aj mala ísť do tej pôrodnice a aj som to tak akože naznačila. Myslím si, že dostatočne som to dala najavo, že už ma to celkom bolí," opísala Pocisková detaily. 

Keďže ale nemala pravidelné kontrakcie, dula jej hovorila, že ešte je čas. Nela ale aj tak naliehala, aby išli do pôrodnice, no nestihli tam ani zájsť. Ako sama poznamenala, spomína si, že cez okno videla futbalový štadión v Ivanke pri Dunaji a vtedy jej došlo, že rodí v aute. 

Dcérku si von vybrala sama

"Z tých nepravidelných kontrakcií prišli štyri a Lianka bola na svete. Bolo to také mierne sci-fi. Potom už viem iba to, že v podstate vyšla hlava. Dula až vtedy asi pochopila, že teda naozaj sa ten pôrod deje, tak zastavila, utekala z druhej strany, začala volať sanitku a v podstate ja som začala vrieskať. Asi ma bolo počuť až do vesmíru, že prosím vás vyberte mi ju von alebo pomôžte mi nejako," pokračovala herečka.

"Ona vravela, že musíte ešte raz potlačiť, tak som teda potlačila. Sama som si ju vybrala von, dala som jej mikinu, pozerala som sa na telefón, koľko je hodín, aby som si zapamätala, kedy sa narodila a musím povedať, že tie prvé sekundy toho, keď ona vyšla na svet, tak to boli sekundy, ktoré boli pre mňa tzv. roky, lebo ja som mala pocit, že ona nedýcha," prinala Nela.

Ten strach nepraje zažiť nikomu, ale napokon všetko dobre dopadlo a maličká bola v poriadku. Jedine trochu ľutuje to, že sa jej nepodaril bonding, pretože hneď prišla sanitka a Lianku zabalili a skontrolovali. Nela ešte v pôrodnici porodila placentu a dcérku uvidela až o niekoľko hodín neskôr. Nepochybne to bol pre ňu najsilnejší zážitok života a verí, že to už nič neprekoná. 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/Andrea Šípošová
Zdroj: RTVS/Silná zostava

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia