Rodičovstvo je NAJÚNAVNEJŠIA skúsenosť: V TÝCHTO slovách Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej sa nájdu mnohé MATKY

Veronika Cifrová Ostrihoňová
Veronika Cifrová Ostrihoňová
Zdroj: Instagram/veronikaostrihonova
2023-09-26 11:00:00 |

Veronika Cifrová Ostrihoňová je nielen úspešná moderátorka, ale pre mnohé ženy je aj inšpiráciou. V tom, ako vedie svoj život, ako zvláda materstvo a ako to všetko vôbec stíha. Pri príležitosti 4. narodenín svojej dcérky Sáry sa rozhovorila viac o tom, aké je pre ňu rodičovstvo.

Štvrtok 21. septembra bol v rodine Cifrovcov veľmi dôležitý. V tento deň totiž oslavovali 4. narodeniny ich prvorodenej dcérky Sáry. Zablahoželali jej obaja rodičia. Kým Sajfa zvolil stručný príspevok, v ktorom zverejnil staršiu fotku jeho milovaného dievčatka, Veronika sa rozhovorila o tom, aké je pre ňu materstvo. 

"Sárka, všetko najlepšie k 4 rokom. Už si skoro veľká baba. Čas tak strašne rýchlo letí...Bože," napísal Sajfa k svojmu príspevku.

 

Materstvo je krásne, ale aj náročné

Veronika sa rozpísala trochu viac ako jej manžel. "Takto pred štyrmi rokmi sme už boli pár minút rodičmi. Svoje narodeniny neriešim, pri detských som dojatá už dva dni pred. Lebo každé sú prelomové, z mini dietka -zeleninky sa stáva mini človek, z mini človeka slečna, ktorá už taká mini nie je. Má svoj rozum, presvedčenia (zväčša v opozite s tými mojimi, napríklad čo sa údržby vlasoveho porastu týka), preferencie, záľuby, túžby, kamošstvo, aj muchy. Ako všetci a všetky," napísala dvojnásobná mamička v úvode. 

Následne venovala pár slov tomu, aké je pre ňu rodičovstvo a určite s ňou budú mnohí rodičia súhlasiť. Ako sama priznala, je to zatiaľ jej najkrajšia, najúnavnejšia aj najfrustrujúcejšia skúsenosť. Síce to nie je pre všetkých, ale ona je za to nesmierne vďačná. A prečo je to tak?

"Lebo ma učí veľa o sebe a svete okolo. Viac vnímam ako sú nastavené nálady ľudí, mestá a miesta nielen voči deťom, ale aj ľuďom na vozíku, či iným “odchýlkam” od štandardu. Lebo i dieťa – a v našom priestor aj žena – nimi sú. Rozbité chodníky, nemocnice a pôrodnice pred rozpadom fyzickým aj interným, prebaľovacie pulty neexistujúce, nedostupné škôlky... To je len začiatok dlhého zoznamu," dodala Veronika a zároveň vyzvala ľudí, aby na to mysleli aj pri voľbách. 

 

Zo Sárky je dnes už veľká slečna a jej hrdí rodičia sa ňou častejšie chvália aj na sociálnych sieťach. Dodatočne gratulujeme aj my a prajeme len to najlepšie k narodeninám. 

 

 

 


Autor: © Zoznam/Andrea Šípošová
Zdroj: Instagram/veronikaostrihonova & Instagram/sajfa

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia