Vyrobte s deťmi rozkošných tekvicových duchov

Vyrobte s deťmi rozkošných
Ilustračné foto
Zdroj: parentsmagazin.com
2014-10-29 13:30:07 |

Halloweenskí duchovia, elegantná, kryštáľová či kvetinová tekvica... Ponúkame zopár inšpirácií na halloweenské tekvicové variácie, ktoré vám nezaberú veľa času.

Strašidelní duchovia

Dovoľte deťom pomáhať vám pri výrobe týchto strašne strašných tekvicových duchov. Je to naozaj zábavné a jednoduché. Stačí vám k tomu zopár tekvíc rôzneho tvaru a veľkosti, biela, prípadne svetlomodrá a čierna akrylová alebo iná farba (namiesto čiernej farby môžte použiť čiernu fixu alebo kúsok filcu - na oči) a zábavné príslušenstvo, ktoré doma určite nájdete - staré okuliare, nepoužívaná čapica, látkové vreckovky a podobne. Nechajte deti obliecť duchov podľa vlastného vkusu, možno objavíte ich skryté Ja.

 

Tekvicové siluety

Pri tejto alternatíve použitia tekvíc sa nenarobíte, akurát budete potrebovať bielu a čiernu akrylovú farbu, halloweenské šablóny a dekorácie. Lepšie budú vyzerať väčšie tekvice, na ktorých vzory viac vyniknú. Ak šablóny nezoženiete, predkreslite si ich podľa vlastnej fantázie na tvrdý papier a vystrihnite. Vhodné sú pavúky, netopiere, myši, prípadne duchovia. Dekorácie, ktoré sa dajú do tekvíc zapichnúť, sú už len čerešničkou na torte.



 

Maľované tekvice

Dať deťom do ruky nôž, ktorým by mohli tekvice vyrezávať, nie je dobrý nápad. Vyrobiť parádne halloweenské tekvicové dekorácie však možno aj s farbami, lepom a rôznymi ozdôbkami, ktoré doma nájdete. Dajte deťom šancu ukázať čo v nich je a nechajte ich pomaľovať či vyzdobiť tekvice tak, ako sa rozhodnú.

 

 

Elegantná tekvica

Táto tekvica nevyžaduje žiadne čistenie ani natieranie. Všetko, čo budete potrabovať, sú farebné sklíčka - drahokamy a lepidlo.

 

Kvetinová tekvica

Máte už dosť klasiky? Spravte si z tekvice dekoráciu, ktorá bude nielen helloweenská, ale celojesenná. Ideálne je použiť hlavičky kvetín, ktoré vydržia aj sušené, prípadne umelé kvietky. Najrýchlejšie a najefktnejšie budete mať výzdobu hotovú pomocou lepiacej pištole, ak ju nevlastníte, použite lepidlo. Narobíte sa o niečo viac, no výsledok môže byť rovnako dobrý.



 

Tekvicová múmia

Zmeňte tekvicu na tajomnú múmiu. Stačí otvoriť lekárničku a vytiahnuť z nej obväz, ktorý obmotáte okolo tekvice. Ak sa chcete poistiť, že obväz nebude padať, naneste na tekvicu tenkú vrstvu lepidla. Oči vystrihnite z filcu alebo nalepte na obväz čierne gombíky. Vyrežte otvor na ústa a najrozkošnejšia desivá tekvica v okolí je hotová.

 



 

Fotogaléria


Foto: parentsmagazine.com
Zdroj: az, parents.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia