Urobte deťom radosť tekvicovými strašidlami

Urobte deťom radosť tekvicovými
Ilustračné foto
Zdroj: laura Moss
2014-10-05 12:01:12 |

Tak ako k zime patria Vianoce, k jeseni zase patria tekvicové strašidlá. Do Halloweenu nejaký ten týždeň chýba, no lepšie je byť pripravený ako privítať ho s prázdnymi rukami.

Zohnať tekvicu nie je zložité ani pre tých, ktorí si ju nedopestovali v záhrade. V obchodoch nájdete tekvice všetkých tvarov a veľkostí, stačí sa len rozhodnúť, čo si chcete z nich vyrobiť. Ponúkame zopár inšpirácií na menej typické strašidlá a iné tekvicové výtvory. Na niektoré budete potrebovať len ostrý nôž, no iné si vyžadujú zopár pomôcok, aby vyzerali tak, ako majú. Ešte máte čas dokúpiť  všetko, čo pri ich výrobe budete potrebovať. Semienka nevyhadzujte, po usušení máte zdravú pochúťku, ktorú môžu deti „zobkať“ kedykoľvek. 

 

Mestečko duchov

K vybudovaniu mestečka duchov potrebujete len niekoľko tekvíc rôznych tvarov, nôž na vyrezávanie a čajové sviečky. Kým vy budete tvoriť jednotlivé domy, deti môžu pohľadať medzi hračkami malé figúrky, ktoré budú spolu s neviditeľnými duchmi mesto v harmónii obývať... 

 

 

Sladká rodinka

Na výrobe tejto rodiny budú deti určite nadšene spolupracovať. Okrem tekvíc a lepidla potrebujete už len viacero druhov sladkostí, z ktorých sa im určite nejaké ujdú. Kúpte lentilky, pelendrekové cukríky, na vlasy sa vám zídu pelendrekové čierne aj farebné tyčinky a dobré sú želé cukríky rôznych tvarov. Vymyslite spoločne ako budú jednotliví členovia rodiny vyzerať a môžte sa pustiť do sladkej práce.

 

 

Zeleninové hlavy

Výroba týchto hláv nie je už taká sladká, ale ak deti z ingrediencií, ktoré budete potrebovať, ochutnajú, urobia dobre pre svoje zdravie. Zohnať potrebné pomôcky nie je vôbec zložité - opäť budete potrebovať aspoň dve tekvice, lepidlo a zeleninu od výmyslu sveta. To, či vlasy budú z brokolice alebo karfiolu, oči z cherry paradajok alebo olív, ústa z červenej papriky, červenej repy alebo mrkvy, je len na vás. 

 

 

Spiace bábätká

Tak týmito drobčekmi deti určite potešíte. Budete potrebovať dve guľaté tekvičky, lepidlo, dva cumlíky, z ktorých odstrihnete gumu, čiernu fixu, mašľu v obľúbennej farbe a nejakú, najlepšie už vyradenú, detskú čiapočku. Cumlíky buď prilepte alebo prišpendlite, mašličku uviažte na stopku tekvice, čiapku pripevnite podľa potreby a zatvorené očká domaľujte fixkou. 

 

 

Frankenstein

Na výrobu nebezpečne vyzerajúceho Frankensteina potrebujete jednu malú tekvičku a jednu veľkú, ako aj nožnice. Okrem toho si zaobstarajte zelenú a čiernu akrylovú farbu, štetec, taviacu pištoľ (možno použiť aj lepidlo), kúsky bieleho, zeleného a čierneho filcu, trblietky, dve skrutky a zopár spiniek do zošívačky.

Najskôr rozrežte stonku na veľkej, ideálne podlhovastej tekvici, tak, aby vyzerala ako rozstrapatené vlasy. Malú tekvičku rozrežte na polovicu a prilepte ako uši na veľkú. Namaľujte tvár dvomi vrstvami zelenej akrylovej farby. Nechajte zaschnúť. Potom namaľujte vlasy čiernolu farbou. Z filcu si podľa vlastnej fantázie vystrihnite obočie, oči, nos a ústa a prilepte taviacou pištoľou alebo lepidlom. Na spodnej časti tekvice z obidvoch strán urobte dve dierky, do ktorých zapichnete skrutky a do čela alebo líca zapichnite spinky do zošívačky, aby vyzerali ako stehy.
 

Vysoký tekvicový lampáš

Táto tekvicová "vychytávka" je vhodná pre tých, ktorí nevedia čo s úrodou. Budete ich potrebovať aspoň šesť-sedem. Na prvý pohľad vyzerá tekvicový lampáš celkom riskantne, v skutočnosti sú však tekvice ponapichované na oceľovú tyč a nespadnú. Ak nejakú doma nájdete, vonkajší lampáš, ktorým určite zaujmete, vyrobíte bez problémov.

Okrem tekvíc a tyče budete potrebovať ešte ostrý nôž a čajové sviečky. Vnútro tekvíc vydlabte, vyrežte im tváre a v strede každej urobte zvrchu aj zospodu dieru, cez ktoré ich napichnete na tyč. Do tekvice, ktorá bude navrchu, urobte dierku iba zospodu, aby bol koniec tyče v nej pekne schovaný. Do každej dajte čajovú sviečku alebo iné svetielko a originálny lampáš je na svete.

 

 

 

 

Fotogaléria


Foto: parents.com, FamilyFun.com
Zdroj: parents.com, FamilyFun.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia