Objavte skrytý talent detí (5. časť)

Objavte skrytý talent detí
Zdroj: profimedia.sk
2014-02-06 12:01:43 |

Komanduje vás vaša ratolesť už od narodenia? Niekedy vás to rozčuľuje, inokedy vám to príde vtipné. Nebráňte mu v tom, doma vám rastie prirodzený vodca.

Rodený líder

Dieťa má presne vyhranený názor na to, ako veci majú fungovať. Rado diktuje pravidlá hier a prakticky všetkého, čo sa ho týka.

Čo to môže znamenať?

 S takouto panovačnou povahou môže byť rodený líder, ktorý si výborne poradí v škole, v športoch a vo veľa iných aspektoch života. Zrejme bude inšpirovať ostatných, uvidí konflikty z iných uhlov pohľadu a tím vybičuje k najlepším výkonom. Náturu lídra zúročí najskôr v podnikaní, politike či vyjednávaní.

Ako talent podporiť?

Nechajte dieťa udávať tón vždy, keď to je len trochu možné. Nechajte ho viesť vás po turistickom chodníku, dajte mu na starosti „dôležitú“ úlohu v domácnosti ako napríklad usporiadať botník či rozmiestniť nábytok v detskej izbe ako chce. Povzbuďte ho, aby vám pomohlo vyriešiť problém v rodine: „Vždy meškáme na plavecký tréning. Dokážeš vymyslieť niečo, čo nám pomôže prísť včas?“

Aj keď dieťaťu dovolíte uspokojiť potrebu dirigovať, dbajte na to, aby vedelo, že ste to vy, kto velí najmä v otázkach bezpečnosti. Zdôrazňujte tiež, aby pustilo dieťa k slovu aj ostatných a vedelo aj počúvať. V opačnom prípade sa môže stať, že sa s ním nik nebude chcieť hrať.


Zdroj: babycenter.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia