Objavte skrytý talent detí (3. časť)

Objavte skrytý talent detí
Ilustračné foto
Zdroj: flickr.com
2014-01-24 12:01:11 |

Niekedy vám až rozum stojí nad tým, čo všetko chce vaša ratolesť preskúmať. Vydržte to a nechajte ju objavovať svet okolo seba. Dbajte však na jej bezpečnosť.

Vaše dieťa sa so všetkým pohráva

Vaša ratolesť má potrebu všetko skúmať, zisťovať ako veci fungujú a rada manipuluje s tlačidlami či vypínačmi. Každú chvíľu niečo rozoberie a snaží sa to dať opäť dokopy. Obľúbenou hrou je stavanie veží a iných objektov z rôznych kociek, lega alebo pokojne aj z vankúšov a fascinujú ju všetky možné prístroje a stroje.

Čo to môže znamenať?

Vaše dieťa má pravdepodobne výbornú priestorovú predstavivosť. V budúcnosti sa môže uplatniť ako mechanik, inžinier, architekt, vynálezca, alebo vedec. Možno raz navrhne niečo prelomové a stane sa súčasťou encyklopédií.

Ako talent podporiť?

Podporujte dieťa v jeho dychtivosti po skúmaní vecí a zásobujte ho novými stavebnicami a hračkami, ktoré môže rozoberať, skladať a skúmať zo všetkých strán. Podporte jeho kreativitu aj tým, že bude môcť vytvárať svoje vlastné návrhy. Povzbudzujte ho aj vonku na prechádzkach či v prírode a doprajte mu budovanie nových vecí aj z materiálov, ktoré nájde mimo domu. Zistite, kde vo vašom okolí fungujú detské centrá, v ktorých je možno navštevovať tvorivé krúžky. Na prechádzkach ho upozorňujte na také mechanické objekty, akými sú napríklad semafory.

Pri deťoch, ktoré až príliš rady skúmajú ako čo funguje, musíte byť obzvlásť opatrní a uistiť sa, že veci v jeho rukách sú bezpečné. Niektoré totiž majú potrebu dozvedieť sa aj to, ako to vyzerá v elektrickej zásuvke. Podsuňte im radšej také veci, ako sú zámky s kľúčami či hračky s množstvom číselníkov a spínačov.

 


Foto: flickr.com
Zdroj: babycenter.vom

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia