VYSVEDČENIE: Toto potrebuje počuť každé dieťa

VYSVEDČENIE: Toto potrebuje počuť
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-06-29 00:30:13 |

Internetom sa šíri preklad listu istého riaditeľa, ktorý poslal rodičom žiakov z jeho školy. Nevedno, kedy sa tak stalo, ale tieto myšlienky by si mali vziať za svoje všetci rodičia.

Po prečítaní tohto listu si do svedomia vstúpili  mnohí rodičia a pochopili, že známky detí v škole nie sú všetko. Samozrejme, neznamená to, že by sme mali našich školákov podporovať v lajdáckosti či prehliadať, keď si neplnia povinnosti. Na druhej strane, deti sú deti a v živote ich čaká ešte veľa povinností, tak občas možno nie je na škodu trochu prižmúriť oko a sem-tam nejaký ten prehrešok odpustiť. Prečítajte si, čo napísal rodičom svojich žiakov pred koncoročnými skúškami, čo si myslí o dosiahnutých známkach na vysvedčení a čo by podľa neho mali rodičia deťom povedať aj vtedy, ak ich známky nie sú najlepšie.

Milí rodičia,

vašim deťom čoskoro začnú skúšky. Viem, že budete silne znepokojení tým, či vaše deti na skúškach uspejú. Prosím, majte na pamäti toto!

Medzi žiakmi, ktorí budú v tejto dobe robiť skúšky, bude umelec, pre ktorého nebude raz v živote dokonalé ovládanie matematiky nutnosťou. Bude medzi nimi aj podnikateľ, pre ktorého v zamestnaní nebude mať dejepis alebo literatúra prvoradý význam. Skúšky bude robiť aj budúci hudobník, ktorý nebude potrebovať chémiu. Alebo športovec, pre ktorého bude telesná výchova a pohybová stránka dôležitejšia než fyzika...

Bude veľmi dobré, ak vaše deti absolvujú skúšky s dobrými výsledkami. Ale ak sa to nepodarí, nesprávajte sa tak, aby ste ich zbavili sebadôvery.

Povedzte im, že je to normálne, že je to iba skúška a že sa im môžu v živote podariť veci, ktoré budú znamenať oveľa viac. Tiež by bolo namieste ubezpečiť ich, že ich budete mať radi vždy, bez ohľadu na to, aké výsledky dosiahnu.

Buďte takí láskaví a urobte TO! A potom len pozorujte ako budú vaše deti dobýjať svet. Jedna nevydarená skúška alebo horšia známka im nezoberie ich sny, ani ich nadanie.

A tiež vás prosím, doktorov a inžinierov nepovažujte za najšťastnejších ľudí na zemeguli.

Všetko najlepšie vám praje riaditeľ školy.

Čo k tomu dodať? Asi len toľko, že všetky deti si zaslúžia lásku a úctu, ich hodnota predsa nespočíva v tom, aké známky dostanú, ale v tom, že sú a napĺňajú náš život. Čím viac lásky a dôvery dostanú, tým viac nám ich budú vracať späť.

Prečítajte si tiež:

Pobavte sa: Fotky z prvého a posledného školského dňa 

Rodičia, na zlé vysvedčenie sa pripravte hlavne vy

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia