Deň matiek sa blíži: Rozmýšľate, čím ju potešiť? Skúste toto

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-05-13 19:00:00 |

Deň matiek si na území Slovenska pripomíname počas tohto roka práve 14. mája. V prípade, že uvažujete nad tým, čo by mohlo spríjemniť nielen tento strávený deň vašej mamičky, ale aj nasledujúce dni, môžete sa inšpirovať nasledovnými tipmi na darčeky.

Ak patríte k ľuďom, ktorí sú šetrnejší v oblasti financií môžete sa porozhliadnuť po finančne nenáročnejšom darčeku, ktorý vám neukrojí z peňaženky väčšiu časť peňazí. Nemusíte siahnuť po drahých produktoch, efektívnejším riešením práve pre vašu mamu môže byť niečo, čo jej podarujete zo srdiečka. Napríklad taký darček, ktorý ste vlastnoručne pripravili.

 

1. Pripravte jej obľúbený koláčik a pomôžte s domácimi prácami

Viacero mamičiek uvíta situáciu, keď si môžu pokojne vyložiť nohy a oddychovať. Preto práve to, keď sa ponúknete, že poupratujete, utriete prach či vynesiete odpadky, nemusí byť vôbec na škodu. Čas je veľmi vzácny a v prípade, že mamu, by ste chceli odbremeniť od povinností, tieto činnosti, ktoré spravíte za ňu, jej môžu padnúť vhod.

Ak však viete, že takáto činnosť vašu mamičku baví a robí ju rada, môžete vyskúšať inú alternatívu. Napríklad v podobe prípravy chutnej pochúťky, ktorú má tak rada. Nemusíte zúfať, ak mama neobľubuje sladké, môžete sa ponúknuť, že jej pomôžete s prípravou obedu.

2. Doprajte jej relax, prípadne venujte jej svoj čas obľúbenou aktivitou

Darčeky nemusia byť vôbec hmotné. Viacero matiek dostáva počas tohto sviatku napríklad kytice, šperky či iné záležitosti. To, však nemusí byť vôbec pravidlom. K úspechu, že jej zlepšíte deň sa môžete priblížiť napríklad tým, že ju vezmete na spoločný pekný výlet, či na turistiku. Návšteva pamiatok či iných zaujímavostí môže byť príjemným spestrením dňa pre vás aj pre mamu.

 

3. Napíšte jej ďakovný list či vymyslite básničku

Ako je vo všeobecnosti známe, ženy dávajú svoje pocity viditeľnejšie najavo, ako muži. Rozprúdiť emócie radosti, by ste mohli skúsiť napríklad napísaním listu, v ktorom mame poďakujete za to, čo pre vás urobila a podobne.

Určite nie je na škodu spomenúť radosť zo spoločne príjemne strávených chvíľ a podobne. Pouvažujte, či máte aspoň trochu talentu na kreatívnu činnosť. Vhodným spôsobom, by v tomto prípade mohlo byť aj namaľovanie obrazu, vytvorenie pesničky, vymyslenie básničky či iných podobných činností.

 

 

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia