Zúfalá matka prosí o radu: „Prsia mám menšie ako pred tehotenstvom, trpím tým"

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-04-14 19:00:00 |

Pôrod je prirodzená súčasť života. V mnohých prípadoch sa kvôli nemu, výzor ženy zmení natoľko, že sa s tým nevie zmieriť. Jednu mamičku to sužovalo natoľko, že sa cítila veľmi zúfalo. (Aktualizované 12.5.2023 o 11:33)

Jedna mama sa rozhodla anonymne sa poradiť so ženami v skupine na sociálnej sieti ohľadom toho, že je nešťastná z výzoru jej pŕs. ,,Možno ako každú inú ženu trápia po pôrode ovisnuté prsia. Mám čerstvých 30 a necítim sa dobre vo svojej koži. Doslovne tým trpím, odkojila som 3 deti, nikdy som na to tak nepozerala, po dvoch pôrodoch sa upravili ale po poslednom dojčení pri treťom dieťati sa to tak zhoršilo, že sa na seba neviem dívať. Prsia mám menšie ako pred tehotenstvom, poklesnuté, akoby už bez tuku a k tomu aj strie", spomenula neznáma matka na sociálnej sieti Priznania žien.

 

Zdravím, anonymne. Chcela by som sa poradiť, poprosiť o radu alebo o názor. Som zúfalá. Možno ako každú inú ženu trápia...

Posted by Priznania žien on Tuesday, April 11, 2023

Dodala, že aj keď nepatrí medzi ženy, ktoré by sa vyhýbali noseniu podprsenky, keď si ju oblečenie, tak v nej prsia nevyzerajú dobre. (Podľa jej názoru). Výrazne to zasiahlo jej sebavedomie a nechce sa kvôli vzhľadu pŕs ukázať nahá ani pred jej mužom. 

,,Nemôžem sa potom odviazať a chcem sa pritom odviazať ako predtým. Aj keď mi hovorí, že som pre neho krásna, a miluje ma aj takúto, že mu to nevadí, dala som mu predsa detičky a chápe to, že sa tým zmenili. Vždy mi dáva najavo, že som pre neho krásna žena," spomína ďalej mama v príspevku. Ďalej dodala, že napriek tomu, chce sa cítiť vo svojej koži dobre bez toho, aby sa pozerala na seba s odporom, kvôli tomu, ako jej prsia vyzerajú.

 

Bojí sa, že ju muž kvôli osvisnutným prsiam vymení za inú ženu

Hoci nechce zmenu ich vzhľadu riešiť operáciou a rovnako to od nej nevyžaduje ani jej muž, obáva sa, že neskôr kvôli tomu jej muž bude chcieť inú ženu. V príspevku podotkla, že si študovala veci aj o modelácii pŕs.,,Naozaj sa tým všetkým zmení, že sa budem na seba inak pozerať?," pýtala sa v spomínane skupine. Pod príspevkom anonymnej mamičky sa objavilo viacero komentárov. Niektorí jej poradili, aby sa zmierila s tým, ako jej prsia vyzerajú, alebo si ich dala upraviť.

,,Čo tak sa na svoje telo prestať dívať s odporom za ovisnuté prsia, ale s láskou za to, že vynosilo a oddojčilo 3 zdravé deti?," pýtala sa v komentári jedna komentujúca. Dodala, že si myslí, že viaceré ženy kvôli tomu, ako vyzerajú po pôrode hľadajú chyby na svojom tele. Spomenula, že skôr by sa mali zamerať na to, aby boli hrdé, že čo všetko ich telo dokázalo prekonať.

V prípade, žeby sa však žena rozhodla pre úpravu ovisnutých pŕs môže podstúpiť ich modeláciu tzv. ide o proces mastopexie, uvádza en.wikipedia.org. V skratke možno povedať, že ide o chirurgický zákrok. Počas neho sa odborníci zbavujú nadbytočného tkaniva. Pri tomto procese však nedochádza k tomu, že sa pozdvihne prsné tkanivo. Nejde teda o zmenu veľkosti pŕs ale o úpravu tvaru prípadne zbavenie sa ochabnutosti. V súčasnosti takýto zákrok robia viaceré zdravotnícke zariadenia - kliniky aj na území Slovenska. Cena závisí nielen od miesta, ale aj od iných faktorov. Môže sa vyšplhať až na niekoľko tisíc eur. 

 

 

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia