Vysúšajte RÝCHLY RECEPT: Urobte si chutný koláč k čaju len za 5 minút!

Koláčik
Koláčik
Zdroj: youtube.com/Yummy Kitchen Recipe
2023-03-19 09:00:00 |

Hľadáte spôsob ako si spríjemniť nedeľné ráno? Pripravte si lahodný koláčik k čaju, ktorého príprava vám zaberie len chvíľu. S chuťou sa do toho pustite. Držíme palce!

Pre prípravu tohto receptu si zabezpečte tieto suroviny uvádza Yummy Kitchen Recipe.

POTREBNÉ INGREDIENCIE: 

3 vajcia
2/3 šálky (80 g) cukru
3/8 šálky (30 g) rastlinného oleja
3 lyžice (40 g) mlieka
1/4 ČL soli
3/4 šálky (90 g) univerzálnej múky
1 lyžička (5 g) citrónovej šťavy
4 lyžičky (10 g) kakaového prášku
práškový cukor (nepovinné)

V prípade, že ste si prichystali spomínané ingrediencie, nastal čas, aby ste sa pustili do prípravy samotného receptu. 

SPÔSOB PRÍPRAVY:

Najprv si rozohrejte rúru a to tak, aby dosiahla 150°C. Ďalej vajíčka od seba oddeľte tak, aby bielka a žĺtka do seba nezasahovali. Pomôcť si môžete dvomi nádobami. Do  jednej misky dáte bielka a do druhej žĺtky.

K žltkám pridáte cukor a spolu to premiešate. Ďalším krokom je, aby ste pridali rastlinný olej, potom mlieko a nezabudnite pridať soľ. Opäť celú zmes premiešate. Keď je táto zmes dostatočne mokrá, pristúpite k tomu, že do nej preosejete múku. Nezabudnite to všetko znovu celé premiešať. Celú túto nádobku so zmesou necháte odstáť.

Potom postupujete tak, že k bielkom vlejete práve citrónovú šťavu a celú túto zmes ešte  vyšľaháte do  tuhej podoby. Následne z bielkov vyšľahaných do žĺtkovej zmesi vmiešame len na tri časti ale ich spolu nepremiešame. Ďalej pristúpime k tomu, že približne polovicu tortového cesta vylejeme do umytej a riadne očistenej nádoby. Následne sem prisypeme kakaový prášok a  všetko spolu premiešame. 

Ďalší krok spočíva v tom, že si pripravené čokoládové cesto uložíme do tortovej formy, ktorú ešte pred tým vymastíme pomocou masla. Ďalej na vrch vlejeme prichystané biele cesto tak, že ho nanesieme  pomocou krúživých úkonov cez zadnú stranu špachtli. 

Rada na záver receptu:

,,Pečte v predhriatej rúre na 150°C 45 minút a ďalších 10 minút pri 180°C. Necháme koláč úplne vychladnúť a na ozdobu ho posypeme práškovým cukrom," spomína sa v danom videu na Youtube.


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia