JEDINEČNÁ PRÍLEŽITOSŤ pre šikovné deti: Zapojte sa do súťaže o NAJKRAJŠÍ LIST!

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-03-15 19:00:00 |

Aj v tomto roku sa môžu deti vo veku od 9 do 15 rokov zapojiť do súťaže o Najkrajší list.

Téma na rok 2023 je „Predstav si, že si superhrdina a tvojou úlohou je urobiť všetky cesty bezpečnejšími pre deti.“ 

Organizátori súťaže tiež dodávajú: „Napíš niekomu list, v ktorom vysvetlíš, aké superschopnosti by si potreboval na dosiahnutie tohto cieľa". Tohtoročná téma nadväzuje na napĺňanie cieľov druhej Akčnej dekády Organizácie spojených národov pre zvyšovanie bezpečnosti cestnej premávky. Mladí autori najlepších listov môžu vyhrať zaujímavé vecné ceny. Slovenská pošta sa prostredníctvom tejto súťaže hlási k iniciatíve Svetovej poštovej únie zlepšovať čitateľskú gramotnosť a jazykové schopnosti u detí a mládeže, ako aj rozvíjať ich talent písania s dôrazom na kreativitu a vyjadrenie emócie.

Úlohou účastníkov už 52. ročníka medzinárodnej súťaže v písaní listov je napísať „klasický“ list na danú tému v rozsahu maximálne 800 slov. Podmienkou je, aby bol list písaný rukou a obsahoval formálne znaky listu, t. j. hlavičku, v ktorej bude úplná adresa pisateľa, a dátum, kedy bol list písaný, oslovenie, hlavnú časť, zdvorilostné zakončenie, P. S. (ktoré je nepovinné) a podpis. V liste musí byť uvedený aj vek dieťaťa a názov školy. Mladí ľudia môžu svoje písomné práce podporiť aj zaujímavou kresbou.

 

Deti môžu svoje listy posielať do 14. apríla 2023 na adresu:

Slovenská pošta, a.s., odbor komunikácie a marketingu

Nám. SNP 35

814 20 Bratislava

Obálku treba označiť heslom „Súťaž o najkrajší list 2023“.

 

O víťazovi súťaže rozhodne komisia zložená zo zástupcov Slovenskej pošty a MD SR. Na autorov troch slovenských najlepších listov čakajú lákavé vecné ceny. Víťaz národného kola súťaže získa tablet a predĺžený víkendový pobyt v rekreačnom zariadení v Belušských Slatinách a zároveň postup do medzinárodnej súťaže, druhý úspešný účastník získa tablet a poukážky na nákup kníh a tretí účastník získa poukážky na nákup kníh. Najlepší list národného kola súťaže bude preložený do anglického jazyka a zaslaný do medzinárodného kola súťaže. V medzinárodnej súťaži budú tri najkrajšie listy ocenené zlatou, striebornou a bronzovou medailou Svetovej poštovej únie.

ĎALŠIE INFORMÁCIE NÁJDETE TU!

gettyimages.com
Zdroj: Slovenská pošta

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia