PREŽILA som smrť brata, babičky aj rozvod: Narodila sa mi dcérka a som šťastná

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-02-16 09:00:00 |

Vydávala som sa ešte na vysokej škole. Bola som zamilovaná a presvedčená, že to bude navždy. Nebolo... Hoci si Roman našiel frajerku, rozvod som cítila aj ako svoje zlyhanie.

Veď manželstvo je o dvoch ľuďoch. Určite to bolo aj moje zlyhanie. Nedokázala som svojmu dieťaťu vytvoriť to, aby vyrastalo v úplnej pôvodnej rodine. Chcela som svojej dcére dopriať to, aby vyrastala tak, ako ja so svojimi rodičmi. A neuchránila som ju, nepodarilo sa mi to, nezvládla som to. Je z rozvedenej rodiny. Mrzí ma to, lebo viem, ako rozvod svojich rodičov prežívali moji spolužiaci a priatelia.

Je toho stále viac a viac. Všade naokolo to vidím. Je prvý problém a ľudia idú od seba. Moji rodičia preskákali spolu iné veci až po tú najťažšiu, akou je smrť dieťaťa a ustáli to. Ľudia dnes idú od seba kvôli blbostiam. Kvôli nesklopeným doskám na toalete a podobne. To je niekedy smiešne. Ak človeka milujete, tak ho milujete aj s tou doskou aj so všetkým. Ale potom, neskôr, začne vadiť to, čo predtým nevadilo.

Priznám sa, že rozvod bol pre mňa veľkou ranou. Vaneska mala rok a pol, keď od nás Roman odišiel. Dokonca sa snažil na mňa hodiť vinu za náš rozvod a teraz mi už rok už neplatí alimenty. Ale, povedala som si, že som v živote toho prežila už veľmi veľa a toto teda musím tiež prežiť. Tak, ako som prežila smrť mojej babičky, ktorá ma naučila štrikovať a háčkovať, naučila ma, aké sú v živote dôležité vzťahy. Spievala v opere a asi lásku k umeniu som zdedila po nej. Aspoň takto to moji rodičia vždy hovorili.

Prežila som aj smrť brata. Jeho smrť to bola veľká rana. Vyrastali sme spolu, bol o rok starší, boli sme ako rovesníci... rok nato som sa vydala, prišla na svet Vaneska.

Po rozvode mi veľmi pomohli priatelia a práca. No a – Vaneska. Pretože som mala ju, nemohla som sa zložiť. Dieťa ma potrebovalo. Keď sa žena stane matkou, tak sa priority prehodia. To je prirodzené. Tým stredom vesmíru je už dieťa, pozerá sa v prvom rade na jeho záujmy, aby sa malo dobre , aby malo dobrý život. Chlapi sa v živote vystriedajú, ale dieťa zostane. Tak som to brala. No čo už? Nebudem nikoho držať nasilu.

Som extrovert, spoločenský tvor, energický človek, teším sa keď ráno vstanem a svieti slnko, tešia ma také celkom normálne veci. Ak na Vianoce nasneží a hlavne, mám dieťa. To je ten môj najväčší motor. A mám rodičov, ktorých nesmierne milujem a mám priateľov. Toto sú ľudia, pre ktorých žijem, s ktorými trávim niektoré z tých 365 dní v roku. Toto je teraz môj život.


 


 


 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia