Táto mama pobúrila mnohých, PITÍM alkoholu počas dojčenia, tieto zábery hovoria za všetko!

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-02-15 10:25:00 |

Na jej obranu sa však postavili viaceré matky, ktoré malé množstvo alkoholu obhajujú. Pozrite sa, čo povedala jedna pôrodná asistentka.

Jedna mamička, ktorá žije v zahraničí menom Katherine Ryan, pobúrila viacerých ľudí s informáciou, že si dopriala pohár vína, uvádza The Sun. Na tom, by nebolo nič zvláštne, keby ešte v tomto období nefungovala systémom, že svoje dieťa dojčí. V súčasnosti má spomínaná mamička 39 rokov a pôsobí ako komička. Nedávno porodila jej dcérku - Fennu, ktorá sa narodila minulý rok v decembri.

Na sociálnu sieť - Instagram neváhala zavesiť fotografiu, na ktorej je viditeľné, ako dojčí svoju dcérku a v ruke drží pohár s alkoholom, čo si všimli aj viacerí komentujúci či followeri. Jeden komentujúci sa vyjadril, že pitie alkoholu počas dojčenia nepovažuje vôbec za správne a rovnako neprospieva k zdraviu ani dospelým.

Okrem toho má spomínaná mama aj 13-násť ročnú dcérku Violet a malého chlapčeka Freda, ktorý má cca jeden rok. Hoci by sa mohlo zdať, že pitie alkoholu môže mať skutočne len negatívne dôsledky pre zdravie, nie je to celkom tak. Na základe informácií od NHS je zrejmé, že alkohol sa môže za určitých okolností dostať do materského mlieka. V prípade, že dôjde k nadmernej konzumácii alkoholu, môže to zapríčiniť aj situáciu, že materské mlieko sa nebude produkovať v takom množstve.

Avšak, to nemusí platiť v prípade, že matka pije allkohol v menšom objeme a väčšia bezpečnosť pre zdravie dieťatka pravdepodobne rastie aj s tým, ak mama ho začne dojčiť až dve hodiny po tom, čo si dopriala trochu alkoholu. V tejto súvislosti Katherine poznamenala, že, keď sa jej narodili dvojčatá, tak vedela, že zrejme úplne neprestane piť alkohol. Z dôvodu, že svoje dcérky dojčila dva a pol roka, takže z tohto hľadiska by išlo pre ňu o dlhý časový úsek, aby úplne prestala piť alkohol. „Moja pôrodná asistentka ma uistila, že by bolo v poriadku dať si ten zvláštny pohárik, pretože množstvo prenášaného alkoholu je mikroskopické. Aby ste si ublížili, museli by ste vypiť obrovské množstvo alkoholu," píšu sa jej slová na spomínanom zahraničnom onlinovom magazíne. V súčasnosti sa v praxi používa aj situácia, kedy si niektoré mamičky odsajú ich telom vyprodukované materské mlieko a následne ho po napití vylejú, pretože sa domnievajú, že týmto spôsobom odstránia akékoľvek množstvo prípadného alkoholu. 

V tejto súvislosti sa vyjadrila aj Pip Davies, ktorá pôsobí ako pôrodná asistentka. Poznamenala, že súhlasí s tým, že pitie alkoholu v malom množstve je v poriadku. „Alkohol voľne prechádza do materského mlieka a zistilo sa, že vrchol dosahuje približne 30 až 60 minút po konzumácii alebo 60 až 90 minút, keď sa konzumuje s jedlom. Hladina alkoholu v krvi matky musí dosiahnuť 300 mg na 100 ml, kým sa u dojčiaceho dieťaťa zaznamenajú významné vedľajšie účinky. Aby som dala túto hladinu do kontextu, 80 mg na 100 ml nevyhovuje dychovej skúške pri vedení vozidla," poznamenala Pip Davies v spomínanom onlinovom magazíne.

Zároveň spomenula, že len málokedy je nutné materské mlieko odsať a následne ho vyliať. K spomínanej problematike sa vyjadrila aj 36- ročná Jesicca, ktorá pôsobí ako marketingová riaditeľka a žije v Oxted, Surrey. Dodala, že si želá, aby ľudia neboli tak prísnymi komentujúcimi na mamičky, ktoré si niekedy vypijú alkoholický drink. Chce, aby sa skôr pozreli na to, čo im to môže priniesť, napríklad rôzne benefity pre duševnú pohodu, keďže byť matkou je niekedy skutočne náročné.

Spomenula, že aj mamičky sú len ľudia a nikto by nemal chcieť, aby boli vždy dokonalé, keďže to ani nie je možné. Podstatné je, aby deti boli spokojné a šťastné. Pod fotografiami Katherine sa na Instagrame objavilo viacero komentárov. Jedna komentujúca ohľadom jej zážitku s jej s deťmi  poznamenala nasledovné: ,,Nechala som svoje novonarodené dieťa na prahu dverí, zatiaľ čo som otvorila dvere a niesla svoje 11-mesačné dieťa a vodila k dverám svoje 4-ročné dieťa. Odprevadila som ich rovno do postele a sused mi zaklopal, že som nechala novorodenca v autosedačke na schodíku pri dverách!!!" poznamenala jedna žena v komentároch na danej sociálnej sieti. Zároveň dodala, že následne keď povešala prádlo, ju jej 18-násť mesačné bábätko vymklo a zostala vonku. 

 

 

 


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia