To je KREATIVITA: Historické osobnosti ,,ožili" v škole vďaka tomuto nápadu

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-01-19 12:28:00 |

Kreatívne aktivity sú pre rozvíjane zručností študentov podstatné. Okrem toho, ich vďaka tvorivému prístupu môže školské učivo začať viac zaujímať. (Aktualizované 13:03).

Jedna žena, ktorá pracuje ako učiteľka sa podelila o nasledovnú situáciu na Facebooku. Na jednom facebookovom profile ozrejmila, čo sa prihodilo v škole, ktorú navštevuje jej dcérka. Učiteľka Katarína M. oslovila facebookový profil, ktorý sa venuje všímaniu pedagogickej činnosti. „Dobrý deň. Píšem Vám ako učiteľka, pracovníčka RCPU, ale teraz najmä ako mama. Chcem sa s Vami podeliť o krásny zážitok, ktorý bol povzbudením pre moju 16-ročnú dcéru, pre mňa, ale v neposlednom rade súvisí s Vami," píšu sa slová spomínanej pani učiteľky na facebookom profile Líný učitel.

 

Napsala mi skvělá kolegyně Katarína M: "Dobrý deň. Píšem Vám ako učiteľka, pracovníčka RCPU, ale teraz najmä ako mama....

Posted by Líný učitel on Tuesday, January 10, 2023

Spomínaná učiteľka ďalej rozvíja nasledovnú situáciu, tým, že opisuje, čo sa prihodilo. Dodala, že študentom bolo zadelené od učiteľa dejepsiu urobiť to, aby pracovali na dlhodobejšom projekte. Išlo o to, že študenti boli rozdelení do niekoľkých skupín, pričom každú vyučovaciu hodinu mala mať na starosti iná skupina. Teda každú vyučovaciu hodinu dejepisu mala odučiť iná skupinka. Spomínaná učiteľka, ktorá sa podelila o nasledovný príbeh spomenula, že v jednej z tých skupiniek sa nachádzala aj jej dcérka. Dodala, že témou bolo - zjednotenie Talianska a Nemecka.

Ďalej pokračovala v popisovaní situácie tým, že dievčatká v skupinke prvotne uvažovali o tom, ako k úlohe pristúpia a čo by mohli pre jej splnenie vymyslieť. Následne dcérka poprosila mamu - učiteľku o pomoc. Keďže daná mamička mala vtedy rozčítanú knihu, ktorá sa venovala podobnej tvorivej činnosti, ponúkla jej niekoľko aktivít, ktoré by pre daný projekt mohli s dievčatkami uskutočniť.„Najväčší úspech malo tvorenie instagramových profilov historických postáv. Dcéra prišla domov úplne nadšená: "Mami, ten Instagram bol super nápad! Ako sme sa nasmiali! Aj učiteľ sa bavil!" No a ten Instagram som mala od Vás. Tak sa teším, že sa Váš nápad v rukách a hlavách šikovných detí zhmotnil do skelej a efektívnej aktivity," píšu sa slová spomínanej učiteľky na facebookovom profile. 

Pod daným príspevkom sa objavilo viacero komentárov od ľudí. Jedna komentujúca dodala, že taktiež niečo na podobný štýl si vyskúšali a ozrejmila, že prišlo aj k tomu, že na vlastnej koži si vyskúšali písanie s danou osobou prostredníctvom písania si cez súkromné správy. Dodala, že sa dozvedeli zaujímavé skutočnosti, avšak pri písaní tiež zistili, že niektoré informácie o ktorých si mysleli, že sú pravdivé, im daná osoba ozrejmila, že to tak nie je. Prípadne napísala ako to v skutočnosti je. „V komunikácii sme sa snažili prispôsobiť danej dobe, čo bolo aj z literárneho hľadiska zaujímavé," spomína jedna komentujúca - Júlia O. na danom facebookovom profile. Vo všeobecnosti zatiaľ pribudli pod príspevkom pochvaLné komentáre ohľadom tohto nápadu.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia