Zriedkavá alergia na chlad ohrozuje dievčatko na živote: môže zomrieť cestou do školy

Ilustračné foto
Ilustračné foto Zdroj titulnej foto: gettyimages.com
Zdroj: gettyimages.com
2023-01-12 15:15:00 |

Toto dievčatko od narodenia trpí nezvyčajným ochorením. Keď sa jej pokožka vystaví chladnému počasiu, tvoria sa jej pľuzgiere a z dôvodu ochorenia by mohla aj zomrieť...

Dievčatko menom Kelsey Quant priamo z Exeteru má nanešťastie ochorenie, ktoré jej znemožňuje každodenne fungovať v živote a v spoločnosti uvádza mirror.co.uk. Spomínané dievčatko má neobyčajnú chorobu. Ide o chorenie v podobe chronickej studenej žihľavky, ktorej príznaky sa vyskytujú najmä vtedy, keď sa nachádza vonku v chladnom počasí. Jej zdravotný stav ju dokonca mnohokrát ohrozuje na živote.

Znamená to, že dievčatku prepuknú alergické reakcie, keď sa nachádza v chladnom priestore. Jej stav je taký vážny, že môže aj zomrieť, keď ide počas zimy do školy. Ide až o taký prípad, že nemôže ísť von bez toho, aby nebola pozakrývaná, pretože by sa na jej tele mohli vyskytnúť nepríjemné záležitosti v podobe pľuzgierov. Jej pokožka je z dôvodu choroby príliš citlivá na to, aby bola odhalená.

Matka (Kimberley) s jej manželom uvažujú o tom, že sa kvôli ochoreniu dcérky možno presťahujú na Cyprus. Z dôvodu, aby ju ochránili pred chladom. V tejto súvislosti Kimberley pre spomínaný zahraničný portál povedala: „Mohla by zomrieť. So súčasnou štatistikou len 2 % ľudí s týmto ochorením dostane anafylaxiu, ale kvôli opuchu hrdla si odborník myslí, že bude jednou z tých nešťastných."

 

Cold urticaria!! Yes you can be allergic to the cold/ cold water. This is something we deal with every single day....

Posted by Kimberley Quant on Saturday, December 11, 2021

Ešte dodala, že napríklad v decembri nechodila dcérka vôbec fyzicky do školy, pretože by zrejme mohla prísť aj o život. Zároveň jej mama podotkla, že nosí termooblečenie, ktorej dcérke ako tak pomáha s tým, aby sa uchránila pred chladom. Mnohokrát sa stane, že v prípade, že aj počas leta je chladno, tak nosí spomínané oblečenie. Jej mama zároveň podotkla, že musí chodiť autom, v prípade ak by mala reakciu a mohla ju tak rýchlo zahriať.

Nebezpečná pre jej dcérku je aj chôdza, už len z uzavretého priestoru k autu. Dodala, že sa s jej manželom nachádzajú v zložitej situácii, keďže vedia, že keby zostali žiť tam kde teraz, tak môžu dcérku ohrozovať na živote. Avšak, nevedia či zdravotná starostlivosť na Cypre bude na takej úrovni, aby v prípade problémov dokázala dcérke zabezpečiť to, čo potrebuje.

Dodala, že kvôli ochoreniu dcérky musia v domácnosti často kúriť, čo sa odráža aj na rodinnom finančnom rozpočte. Konečné ochorenie určili dievčatku, keď mala tri roky. No už počas prvého dňa sa u nej vyskytovali takéto závažné zdravotné problémy. Mamička dcérky zároveň povedala, že minulý rok, keď cez leto cestovali do Cornwallu, tak jej dcérka vyzerala, akoby bola obarená, resp. akoby mala popáleniny. Z dôvodu, že mala na pokožke spomínané pľuzgiere. 

Spomínaná mamička dcérky na jej facebookovom profile zverejnila k nasledovným fotografiám aj popis, v ktorom píše bližšie informácie o danom ochorení. Dodala, že spomínaná alergia sa prejavuje aj tým, že je dcérka alergická aj na studenú vodu, nielen na chlad vo všeobecnosti. Zároveň dodala, že nie je vhodné, aby ľudia niekedy niekoho súdili, pretože človek nikdy nevie, čo iní prežívajú každý jeden deň počas svojho života.

 

 


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia