Ashley dokáže ,,prinútiť" dcérku, aby išla včas spať bez kriku a plaču, robí toto

Ilustračné foto
Ilustračné foto Zdroj titulnej foto: gettyimages.com
Zdroj: gettyimages.com
2023-01-10 13:30:00 |

.Ashley vie, ako svoju dcérku namotivuje k tomu, aby išla spať bez zbytočných komplikácií. Nemusí jej dlhé hodiny čítať rozprávky, namiesto toho robí takúto jednoduchú vec. (Aktualizované 12.1 o 9:43)

Jedna žena, ktorá žije v zahraničí a je mamičkou sa podelila na TikToku s tým, že  dokáže svoju dcérku ,,prinútiť" k tomu, aby išla spať v rozumnom čase. Bez toho, aby celý proces uspávania bol sprevádzaný plačom a krikom jej dcérky, uvádza The Sun. Ide o ženu menom Asley Molina. Vyzerá to tak, že sa jej ,,nevinné" klamstvo páči viacerým ľuďom, keďže jej video má doteraz viac ako 400 tisíc videní.

Vo všeobecnosti sa mnoho rodičov trápi s tým, ako dieťa uloží do postele včas bez toho, aby prišlo k rôznym ťažkostiam v podobe nariekania, hádzania sa detičiek o zem, prílišného vzdoru a podobne. Preto mnoho ľudí, ktorí „zápasia" s podobnými problémami, určite radi privítajú akúkoľvek radu, ktorá by im dokázala pomôcť uspať ich malé ratolesti s kľudom a rýchlo. 

 

Spomínaná mamička sa podelila o „trik,"  ktorý jej pomohol k tomu, aby s dcékou nemusela zažívať pri jej zaspávaní zbytočný vzdor. Niektorí rodičia sa rozhodli, že to taktiež vyskúšajú na svoje detičky. Pre The New Yorker prezradila, čo je „tajomstvom" jej úspechu. Vysvetlila, že keď chce, aby jej dcérka zaspala, spomenie jej, že Ashley (matka dcérky) už ide tiež spať.

Zároveň dodala, že toto používa takmer vždy, keď môže. Dodala, že približný čas, kedy jej dcérka ide spať je 8 hodín. Neváhala podotknúť, že neskúšala na ňu to, čo zvykne mnoho iných rodičov. Nehovorila jej, že už je „veľa" hodín, a preto treba ísť spať. Pristupuje k nej inak.

Približne o 19:15 začne spomínaná mamička konverzáciu s jej dcérkou ohľadom spánku. Vtedy sa rozhovorí o tom tak, že sa jej rovno spýta, že či už je pripravená na spánok alebo radšej chce zostať dlho hore. Ashley spomenula, že mnohokrát sa jej dcérka rozhodne tak, že nechce ísť spať skoro.

Ashley následne urobí to, že keď sa jej dcérka rozhodne opäť zostať dlho hore, tak jednoducho nastaví budík na 19:45. Keď v tomto čase zazvoní budík, je to už jasný signál, že je potrebné ísť spať. Dodala, že dôvod, prečo nastavuje budík skôr ako na 8 hodín večer je to, že detičky ešte mnohokrát pred spánkom idú na toaletu, prípadne sa idú napiť alebo zaželajú dobrú noc aj viackrát. Táto štvrťhodinka tak predstavuje vhodný čas, aby sa prichystala na spánok. 

Pod videom na jej TikToku sa objavilo viacero komentárov. Nie som rodič, ktorý klame svojim deťom, ale toto neklame, toto je geniálna taktika," dodal jeden komentujúci. Ďalší poznamenal, že sa mu tento „trik" skutočne pozdáva a myslí si, že je to skutočne najmúdrejšia vec vôbec." Niektorým sa tento nápad pozdával natoľko, že povedali, že je to skutočne geniálne. Ďalšia komentujúca dodala, že v domácnosti to u nich doma funguje tak, že o šiestej má byť vypnutý televízor, rovnako iPady a podobne. O hodinu neskôr, teda približne o tej siedmej je čas, aby dcérka išla spať. Túto celú hodinu, pokým nejde spať sa údajne tak nudí, že nemá následne problém ísť spať, pochvaľuje si ďalšia mamička pod spomínaným videom.

 

 


Autor: © Zoznam/žk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia