Milujem kolegu, ale idem sa vydávať za iného: Mám povedať pravdu?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-09-28 10:00:00 |

Láska môže prísť aj tam, kde by sme ju nečakali. Svoje o tom vie aj žena, ktorá sa zamilovala do kolegu. Má dlhoročného priateľa a chystajú svadbu.

Zamilovala som sa do zadaného kolegu, tajne sa schádzame už viac ako rok. Nemôžem si pomôcť, som do neho hrozne zamilovaná. Lenže – mám tesne pred svadbou. S Petrom fungujeme v spoločnej domácnosti takmer tri roky. Už ale nechcem žiť tento dvojaký život. Neviem, ako to celé doma rozlúsknuť, nechcem svojmu skoro manželovi ublížiť. Môj kolega – milenec o rozvode vôbec nehovorí, viem, že toto nie je perspektívny vzťah, zároveň sa ho ale nedokážem vzdať.

„Toto je, bohužiaľ, situácia, ktorá sa nedá uhrať tak, aby ste svojmu partnerovi neublížili,“ vysvetľuje psychologička Katarína Szabados.

„Buď mu ublížite tým, že mu naplno poviete, že končíte alebo mu ďalej budete ubližovať tým, že ho podvádzate. Skúste si predstaviť seba na jeho mieste a sama si zvážte, čomu by ste dali prednosť. Chceli by ste byť podvádzaná ďalej alebo by ste boli radšej, aby vám povedal, že s vami už nechce byť? Ani jedna varianta nie je príjemná. Mnohí ľudia si však myslia, že keď budú ďalej v nevyhovujúcej situácii zotrvávať, druhého pred bolesťou ochránia. To je podľa môjho názoru veľký omyl, pretože jedného dňa to celé najavo vyjde."

Takže otázka nestojí, či mu ublížite, ale čím mu ublížite menej, a to je v každej situácii iné. V prípade, že by ste volili verziu rozchodu, tak mu, samozrejme, nemusíte rozprávať čo všetko a ako dlho za jeho chrbtom robíte, to nikomu nepomôže. Ak by ste ale chceli vo vzťahu s Petrom zotrvať a chceli by ste uňho nájsť to, čo vám dáva váš milenec, potom je podstatné, aby ste mu jasne povedali, čo vám nevyhovuje či chýba vo vzťahu s ním, čo bol koniec koncov vedomý, alebo neuvedomovaný dôvod toho, prečo ste si našli niekoho iného,“ pokračuje psychologička.

Takýto rozhovor by mohol pomôcť vám obom naozaj si ujasniť, či chcete byť spolu, alebo je pre vás oboch lepšie nájsť si iných partnerov,“ dodáva psychologička.

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia