Utekám hneď po zoznámení: Je problém vo mne?

Utekám hneď po zoznámení:
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-09-14 00:30:00 |

Na mužov mám jednoducho smolu. Nikto, s kým som sa za posledný rok stretla, sa mi nepáčil. Rozmýšľala som aj nad tým, či nemám privysoké nároky...

Občas som sa snažila neutiecť hneď po prvom stretnutí, chcela som niektorým dať šancu, chcela som dať šancu tomu, aby som si s niekým vybudovala vzťah. Ale nikdy to dobre nedopadlo. Naopak, čím viac som sa snažila, tým väčšiu ťažobu som cítila. Tak si myslím, že asi je skutočne lepšie utiecť hneď po zoznámení a neskúšať, či sa to na druhej, tretej, štvrtej schôdzke nezlepší.

 „Ujsť hneď po zoznámení je mnohokrát úplne na mieste,“ hovorí psychologička Katarína Szabados.

„To, že sa s niekým zoznámim, zďaleka neznamená, že to je pre mňa vhodný partner. A pokiaľ hneď po zoznámení zistím, že mi ten druhý nesedí, je rozhodne namieste odísť. Len môže byť praktické si sám pre seba ujasniť, čo je dôvodom, prečo a čomu hovorím nie. A tým dôvodom môže byť pocit, zďaleka to nemusí byť žiadny racionálny argument.

 Ale aj pri tom pocite je často možné si ujasniť, z čoho ten negatívny pocit pramení. Vďaka tomu sa nám môže podariť si viac vyjasniť svoje priority, čo nás na vzťahu láka a čo nie a nabudúce zoznamovanie môže byť jednoduchšie.

Netreba však zabúdať ani na to, že na schôdzke nie sme samy, že rovnaké pocity a chuť ujsť môže mať aj muž. Obaja môžu zistiť, že im ten druhý nesedí. To je vlastne ideálna situácia, keď sympatie nie sú ani z jednej strany. Tiež to ale môže byť tak, že sa obaja niečoho zľaknú, niečoho, čo by bolo v ich možnostiach riešiť, alebo to možno ani nemusí byť skutočný problém.

Niekedy sa ľudia napríklad zľaknú, naopak, toho, že zistia, že by to s tým druhým mohlo ísť, že by to mohlo klapať. Na jednej strane po takom vzťahu síce túžia, ale na druhej majú strach, napríklad strach z takej veľkej zmeny v živote. A než by tomu strachu čelili, tak radšej utečú.“

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia