Najnepopulárnejšie mená pre deti roku 2022 vo svete

Najnepopulárnejšie mená pre deti
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-08-06 10:00:00 |

Obľúbenosť detských mien sa neustále mení, rodičia sa často inšpirujú televíznymi reláciami, známymi ľuďmi či sociálnymi fórami. Ktorým sa tento rok rodičia najviac vyhýbajú?

Medzi dievčenskými menami má jednoznačne najmenšiu popularitu Angela, ktorá prudko klesá už od 90. rokov, no tento rok sa dostala na historicky najnižšie miesto. Meno pochádza z anglickej a talianskej formy gréckeho slova Angelos, čo znamená posol. Používa sa na opis nebeskej bytosti s krídlami alebo posla od Boha. K jeho najznámejším nositeľkám patrí bývalá nemecká kancelárka Angela Merkelová.

Najnepopulárnejšie mená rok 2022 skúmali odborníci na detské mená v spoločnosti Bella Baby. Na zostavenie výsledkov použili štatistiky z Baby Name UK a Google Trends, informuje TheSun.

Novopečení rodičia strácajú postupne záujem, no tento rok ešte viac ako v predchádzajúcich, o meno Kimberley, čo znamená z dreva kráľovského lesa. Klesla tiež popularita mena Alexa, aj v dlhšej forme Alexandra, čo znamená pomocník a obranca ľudstva.

Medzi ďalšie najnepopulárnejšie mená tento rok patria Nicole, Ashley, Lorraine, Kristen a Suzanne.

U chlapcov stratil na popularite Kobe, čo je typické japonské meno, ktoré sa v určitom čase držalo na horných priečkah popularit

y v mnohých krajnách. Minimum rodičov na matrikách zapisuje pre svojho novonarodeného chlapčeka meno Jeffrey, ktoré má nemecký pôvod a znamená Boží pokoj. Takmer úplne sa prestali objavovať tiež mená Nigel, čo znamená šampión, Ashton a Graham. Na zoznme najnepopulárnejších mien sa nachádzajú aj Stuart, Chad, Gary a Bill.

„Je normálne, že niektoré mená časom vychádzajú z módy alebo popularity, či už ide o asociáciu s menom alebo len o to, že sa používajú tak často, až ich noví rodičia jednoducho svojim deťom nedávajú,“ vysvetlil odborník z Bella Baby. „Zatiaľ čo niektoré mená budú vždy obľúbené a sú trvalé, existujú určité mená, pri ktorých by ste nečakali, že sa ľudia do nich zamilujú, ale tak to už s výberom detských mien chodí,“ dodal.

gettyimages.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia