Skoro som zabila svoju dcéru. Zachránil ma manžel

Skoro som zabila svoju
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-08-03 11:30:00 |

S Ľubošom sme boli veľká láska už od strednej. Život sme mali v podstate naplánovaný, len bolo treba tento plán naplniť. Roky sa nám to darilo, až kým sme neprišli k bodu deti.

Boli sme manželia už šesť rokov, mali sme každý dobrú prácu, aj priestranný byt, len tie deti neprichádzali. Absolvovali sme nespočetné množstvo lekárskych vyšetrení, všemožné liečebné kúry a – nič. Rozmýšľali sme aj o adopcii, aj o umelom oplodnení. Kým sme sa však definitívne rozhodli, zistila som tú najúžasnejšiu vec na svete. Som tehotná!

Keď sa Mia narodila, skoro som od šťastia zomrela. Bola nádherná a my sme boli konečne rodina. Keď si nás Ľuboš viezol z pôrodnice domov, videla som, aký je pyšný a cítila som, ako veľmi nás miluje.

Prvé týždne neboli vôbec jednoduché. Bola som stále unavená, dojčenie ma príšerne bolelo, bola som nervózna a podráždená. Ľuboš mal so mnou svätú trpezlivosť a láskyplne ma ubezpečoval, že je to normálne, že si len musím na materstvo zvyknúť. Celá domácnosť bola prakticky na ňom, ja som sa starala len o Miu. Aj to bolo na mňa akosi priveľa.

Raz v noci som sa zobudila a zistila som, že Ľuboš vedľa mňa nie je. Pocítila som niečo ako radosť a potichu som sa vykradla z postele. A potom si pamätám len to, ako Ľuboš na mňa kričí, ja stojím nad Miinou postieľkou a v ruke mám nôž.

Nebyť toho, že ma Ľuboš zo svojej pracovne videl, ako sa podozrivo zakrádam do Miinej izby, tak som mohla zabiť svoju vytúženú dcéru. Našťastie mi stihol nôž vyraziť z ruky.

Na psychiatrii som strávila takmer rok. Laktačná psychóza mi dala riadne zabrať. Vôbec sme neodhalili, ako ma postupne ovláda, ako ma núti urobiť niečo také hrozné, ako sa pokúsiť zabiť vlastné dieťa.

Ľuboš sa o Miu dokázal perfektne postarať a ani na um mu nezišlo, že by sa na mňa vykašľal, že by ma opustil. Aj keď to všetko muselo byť preňho nesmierne ťažké.

Domov som sa vrátila úplne zdravá, nemala som žiadne následky. Akurát sa mi rozplynul sen o veľkej rodine. Veľmi, veľmi som sa bála, že by sa celá tá hrôza mohla zopakovať.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia