5 najlepších vecí, keď sa stanete mamou vo vyššom veku

5 najlepších vecí, keď
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-07-29 13:30:00 |

Materstvo v staršom veku môže byť rovnako sladké, ak nie sladšie, než v mladosti. Ak máte po tridsiatke a ste presvedčená, že vám už ušiel vlak, ste na omyle.

Žena nie je nikdy pristará na to, aby dokázala milovať a vychovať deti. Aj také svetoznáme celebrity, akými sú napríklad Sandra Bullock, Madonna, Kelly Preston či venezuelská herečka Nataliia Streignard známa u nás z telenoviel Sladká Valentína alebo La Tormenta: Pokušenie lásky, zažívajú radosti materstva vo vyššom veku a vôbec sa netrápia rečami „dokonalých“ mám, ktoré porodili omnoho skôr a na staršie maminy pozerajú cez prsty. Nebojte sa, žiadny vlak vám neušiel. Ak túžite po bábätku a máte možnosť mať ho, len sa obávate ísť do toho pre vyšší vek, neukráťte svoj život o túto šancu. Určite budete rovnako perfektná mama ako tie o 15 či 20 rokov mladšie ženy. Uvedomte si, že:

1. Ste múdrejšia a zrelšia

Po mnohých úderoch od života a získaní skúseností dokážu staršie mamičky dať veciam v živote perspektívu a rozhodujú sa múdrejšie.

2. Prežili ste svoj doterajší život naplno a teraz sa môžete do materstva vložiť celá

Mladé mamičky, ktoré dokážu materstvo skĺbiť s kariérou, spoločenským životom aj vlastnými ambíciami, sú obdivuhodné. Ak však už máte kariéru vybudovanú a „odžili“ ste si svoje, nemusíte deliť čas medzi prácu, ambície a deti ako ony. Potomstvo si dokážete užiť plnohodnotnejšie.

3. Ľudia si myslia, že ste mladšia, než v skutočnosti ste

Priznajte si to. Je pekné, keď vám ostatní tipujú vek podľa toho, koľko rokov má dieťa a po prezradení vášho skutočného veku zostanú pozerať v nemom úžas ako dobre vyzeráte.

4. Ste trpezlivejšia

Je to pravda. Byť matkou je naozaj najťažšia práce na svete a naučiť sa trpezlivosti, to chce čas. Staršie ženy sú psychicky lepšie pripravené byť mamami. Vďaka nadobudnutým skúsenostiam a zdolaným životným prekážkam dokážete byť uvoľnenejšia, reagovať pokojnejšie a ľahšie sa vyrovnávate so stresom z rodičovstva.

5. Deti vás omladzujú

Možno ste v dvadsiatke mali viac energie, ale keďže potrebujete v štyridsiatke zvládnuť  tempo so svojimi malými deťmi, prirodzene vás to udržiava v psychickej aj fyzickej kondícii. Určite by ste mali menej aktivity, keby už boli deti odrastené alebo by ste žiadne nemali.  

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia