Rodičia boli na pohrebe, dcérku nechali v rozpálenom aute...

Rodičia boli na pohrebe,
Ilustračné foto
Zdroj: CEN/mirror.co.uk
2022-06-24 09:30:00 |

Len štvorročná Sadia zaspala v aute cestou na pohreb tety, kam ju rodičia zobrali. Nie je jasné, či ju nechceli budiť alebo prečo ju počas obradu v aute zamkli. Bolo to ich najhoršie rozhodnutie.

Pri teplote vzduchu 49 °C  sa auto rozohrialo na 80 °C a dievčatko sa v zamknutom aute upieklo zaživa. Nešťastie sa odohralo v iránskom Ramhormoze len pár dní po tom, ako o v americkom Texase podobným spôsobom zomrel malý chlapec. Toho mama omylom nechala tri hodiny v rozpálenom aute. Vyzdvihla ho zo škôlky a ponáhľala sa domov pripravovať narodeninovú oslavu jeho osemročnej sestry. Chlapec pravdepodobne zaspal a ona v strese z príprav naňho zabudla.  

Smrť Sadie je o tom bizarnejšia, že zomierala v čase, keď rodičia boli na pohrebe jej tety. Keď si uvedomili, že v aute musí byť veľmi horúco, už bolo neskoro. Našli ju v bezvedomí a nebolo jej pomoci. Zdravotníci potvrdili, že dievča zomrelo na úpal a udusenie. Teplota v aute bola dostatočná na upečenie kuraťa, poukázal odborník.

„Mladý pár nechal svoje štvorročné dieťa spať v aute, keď išiel smútiť za tetou malého dievčatka. Rodičia, ktorí sa rozhodli dieťa nezobudiť, naň potom pre svoje trápenie počas pohrebu zabudli a zostalo ponechané niekoľko hodín v aute v horúcom, slnečnom počasí a dvere auta boli zamknuté," priblížil vedúci Ramhormozovho forenzného oddelenia, doktor Gholamreza Haidarnejad. Dodal, že Sadia zomrela v dôsledku stresu, horúčav a nedostatku kyslíka. K zdrvenému páu museli hneď volať psychológov a tragédiu vyšetruje miestna polícia.

Podobná tragédia sa v týchto dňoch odohrala aj v poľskom Štetíne, kde mama nechala celý deň zatvoreného v rozhorúčenom aute 18-mesačného synčeka. Podľa rozhlasovej stanice RNF FM žena v stredu odviezla staršie deti do škôlky a išla do práce. Po skončení sa vybrala vybrať najmladšieho syna z jaslí, kde jej však prekvapené vychovávateľky oznámili, že v ten deň ho tam nepriviezla. Až vtedy si uvedomila, že zostal na zadnom sedadle auta. Keď otvorila auto,v ktorom zbadala nŕtveho synčeka, psychicky sa zrútila a pre jej zdravotný stav nebolo možné ju ani vypočuť


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia