O dva týždne sa má vydávať, namiesto príprav plače od bezmocnosti

O dva týždne sa
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-05-11 15:30:00 |

Netušili, že obnova pasu päťročnej dcéry môže už po tretíkrát ohroziť termín ich svadby. Tentokrát sa však nechcú vzdať.

Vicky Whittingham (42) a jej partner Paul Kelly (39) z Teesside v severovýchodnom Anglicku sa majú zosobášiť v Ayia Napa na Cypre 24. mája s viac ako 30 hosťami, ktorých pozvali na tento špeciálny deň. Všetko vyzeralo byť v poriadku, kým neprišli problémy s pasom, ktorý dali obnoviť svojej dcérke Francesce Grace Kelly. Bez nej sa Vicky do lietadla na Cyprus nedostane. Pas ešte stále nemajú, aj keď oň požiadali ešte 15. marca, píše Teesside Live. Neskôr zistili, že žiadosť bola niekam presunutá a odvtedy žijú v neistote, či dievčatko pas do termínu odletu dostane.

Keby zrušenie sobáša hrozilo po prvýkrát, asi by neboli z toho takí frustrovaní, no museli ho zrušiť už dvakrát a verili, že do tretice to konečne vyjde. Prvé dva razy bola dôvodom koronavírusová pandémia.

„Dcérka nemá ani potuchy, že svadba možno opäť nebude,“ povedala Vicky, ktorá by sa už konečne rada venovala predsvadobným prípravám, no nemá na to ani pomyslenie. „Je to niečo mimo našej kontroly. Neviem vám povedať, koľkokrát sme tam telefonovali. Jedného dňa nás zrušili viac ako 103-krát, Paul má o tom aj záznam. Nakoniec sa nám podarilo dovolať okolo 15.00 aj keď sme to skúšali takmer nepretržite od 9.00,“ tvrdí.

Riešili to aj na letisku, kde im prisľúbili, že budú môcť údaje aktualizovať. Nakoniec však zistili, že to možné nie je, lebo dcéra má rovnaké priezvisko ako otec, ale Vicky má iné. 

Vicky sa na predsvadobné prípravy veľmi tešila, no pre stres si ich vôbec neužíva. „Máme posledné dva týždne pred svadbou plné práce, no ja som namiesto príprav dva dni a dve noci nespala. Namiesto radosti cítim akurát tak vyčerpanie z obáv,“ podotkla. Už nejde ani tak o termín sobáša, ale aj o všetkých hostí, ktorí balia na cestu, objednané ubytovanie, dohodnuté zákusky...      

„Dnes je prvý deň, kedy som kvôli tomu neplakala. Priatelia mi povedali, že sa treba zbaliť, ako keby sme išli. Je ešte veľa vecí, ktoré musíme urobiť, potrebujem ísť ku kaderníčke, dať si urobiť nechty a prispôsobiť šaty,“ vyratúva príjemnejšie predsvadobné starosti. Už sa zmierila s tým, že v najhoršom prípade pôjdu svadobní hostia bez nich a urobia si na Cypre dovolenku.

„My traja jednoducho možno nebudeme môcť ísť. Svadbu už nevieme preložiť. Keď som tam volala, dokonca povedali, že to nejde ani o jeden deň, nieto ešte o jeden či viac týždňov,“ povedala. Čo najskoršie obnovenie Francescinho pasu je tak jediný spôsob, ako sa svadba môže uskutočniť.

Všetci veria, že sa to stihne. Podľa posledných informácií sa aj vďaka urgenciám Francescin pas tlačí a snúbenci veria, že sa im podarí 19. mája na plánovaný let nastúpiť.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia